Sari la conținut

Timp de 3 zile Brașovul va deveni capitala Industriei Lemnului!

timp-de-3-zile-brasovul-va-deveni-capitala-industriei-lemnului

Între 30 martie și 1 aprilie va avea loc la Brașov, TÂRGUL INTERNAȚIONAL DIN INDUSTRIA LEMNULUI „ExpoDESIGNwood 2017”.

Camera de Comerț și Industrie împreună cu Revista Intarzia&Castor ne invită la ediția a XVI-a a celui mai mare Târg Internațional din Industria Lemnului, „ExpoDESIGNwood 2017”, care va avea loc în perioada 30 martie-1 aprilie 2017, la Centrul de Evenimente Lux Divina Brașov.

92 de firme din industria lemnului, care activează în sectorul de mobilă, prelucrarea lemnului, energie și exploatare forestieră, își vor expune standurile pe 4100 de metri pătrați și vor prezenta 180 de mărci internaționale. Brașovul va deveni astfel capitala industriei lemnului timp de trei zile.

Ediția a XVI-a Târgului Internațional pentru Sectorul de Mobilă, Prelucrarea Lemnului, Energie și Exploatare Forestieră expoDESIGNwood va avea loc și anul acesta, la Centrul de Evenimente Lux Divina din Brașov (fosta platformă Rulmentul), în perioada 30 martie-1 aprilie 2017.

Doar un singur sfârșit de săptămână, joi-vineri-sâmbătă veți avea la dispoziție pentru a socializa cu breasla. Întreaga breaslă a lemnarilor, de la exploatare la produsul finit, de la mașini, echipamente și instalații până la proiectare și organizare, de la consultanță de specialitate și software până la soluții tehnologice și noi materiale, îi așteaptă pe cei interesați să se conecteze cu lumea internațională, să se pună la curent cu noile soluții sustenabile și să învețe organizare și urmărirea producției pe interfețe și service prin interconectare.

„Cum arată și cât costă casa visurilor în 2017?”, aceasta e întrebarea la care vor răspunde reprezentanții industriei de mobilă și producătorii de case din lemn din țară și din străinătate. Producătorii vor asambla casele la fața locului, iar prin intermediul unor softuri de ultimă generație vor fi proiectate piese de mobilier, cu ajutorul cărora vom afla ce forme și ce culori se poartă, care sunt tendințele privind amenajările interioare și avantajele caselor din lemn.

La târg vor fi aduse și cele mai noi utilaje, toate din import, care vor ușura munca celor care activează în domeniu în țara noastră. Dintre acestea pot fi amintite: tehnologii pentru prelucrarea secundară a lemnului, mașini pentru producerea de mobilă, diferite scule de mână și soluții de finisare, softuri și consumabile pentru domeniul industriei lemnului. Nu vor lipsi nici utilajele de prelucrare primară, nici cele forestiere (utilaje de pădure, tractoare, trolii, instalații de uscare, ridicare, măsurare, CNC-uri, gatere, cazane, tehnologii de lemn de foc și circulare). În plus, vizitatorii vor avea parte și de demonstrații live pe CNC-uri de ultimă generație.

La deschiderea festivă a Târgului Internațional „expoDESIGNwood”, programată pentru 30 martie 2017, vor participa: președintele Asociației Forestierilor din România, Nicolae Țucunel, președintele Asociației Producătorilor de Mobilă din România, Aurica Serenyi, rectorul Universității Transilvania, Vasile Abrudan și președintele Camerei de Comerț și Industrie Brașov, Silviu Costea.

În data de 30 și 31 martie 2017 vor avea loc seminarii de prezentare a serviciilor oferite de centrele Enterprise Europe Network din Brașov și Cluj-Napoca.

În premieră, în acest an la „expoDESIGNwood”, vizitatorii vor trebui să se înregistreze pe o platformă on-line, pe site-ul www.expowood.ro . În acest fel, vor fi înscriși automat în tombola cu premii, pusă la dispoziție de către organizatori. Accesul se poate face și la fața ocului, dar cei care s-au înregistrat anterior on-line vor avea șanse duble la premii.

Informații suplimentare pe www.expowood.ro .

Comentarii

Ultimă oră