Sari la conținut
timp-de-11-zile-avem-oktoberfest-la-brasov

E încă august, dar, mai repede decâ s-ar fi aşeptat oricine, pe final de vară începe Oktoberfest 2016 la Braşov!

Astăzi se dă startul ediţiei cu numarul opt! Începe Festivalul Oktoberfest la Braşov. Va fi şi ultima ediţie care se va desfăşura pe Arena Liceului Sportiv, urmând ca pe viitor să se stabilească o altă locaţie mai potrivită pentru acest gen de distracţie.

Timp de 11 zile, braşovenii şi turiştii vor avea parte de multă bere, mâncare cu specific bavarez, muzică germană. Organizatorii pun şi în acest an accent şi pe teme locale. Braşovul apare în designul cortului gigant cu imagini ce redau Biserica Neagră şi Casa Sfatului. În elementele de decor vor fi multe detalii care arată că gazda festivalului este Braşovul.

Chiar şi una din trupele tradiţionale ale festivalului, „Claudia & Die Burzenland Party Band” va traduce sau adapta multe cântece la specificul zonei Braşovului.

Totul porneşte astăzi, la ora 15.00, cu o paradă. Va fi ceva mai mare decât în anii trecuţi: 13 atelaje şi două fanfare vor defila pe traseul de la Primărie pe Strada Mureşenilor şi apoi la arena Liceului Sportiv, unde va fi dat cep la bere şi se va spune „start” distracţiei. La deschidere vor participa oficialităţi locale şi judeţene, dar şi Consulul Onorific al Austriei în România şi reprezentanţi ai oraşului german Nuremberg.


  Până pe 4 septembrie, între orele 11.00 şi 22.00, zilnic, va fi petrecere în cel mai mare cort din România.

Cortul gigant însumează 34.000 de metri pătraţi, are 80 de metri lungime, 40 de metri lăţime şi 8,5 metri înălţime. Poate gazdui până la 7.500 de persoane concomitent, dintre care 6.500 în interiorul cortului. Lângă cort va fi amenajată şi zona de jocuri (unde petrecăreţii se pot amuza cu heleşteul uriaş de unde se pescuiesc doze, tablele uriaşe sau un inedit şotron).

Ultima bere se va servi în fiecare seara la ora 22.00 .

  Ca un amănunt care nu-i va încânta pe mulţi: va fi primul Oktoberfest „no smoking”. Chiar dacă înălţimea spaţiului ar permite aerisirea, organizatorii se vor supune legii în vigoare, iar în cort fumatul va fi strict interzis ţinând cont că este vorba de un spaţiu închis. Organizatorii au precizat că vor fi amenajate locuri speciale de fumat, la ieşirile din cort şi desigur, se va putea fuma la terasele exterioare.

  În premieră, va fi comercializată bere artizanală germană şi pentru acasă. Organizatorii, vor pune în premieră, la dispoziţia doritorilor 7 tipuri de bere artizanală germană, la sticlă, pe care însă vizitatorii o vor putea cumpăra doar pentru acasă. Preţurile vor arăta ca e o bere specială: berea artizanală germană va costa chiar şi 25 de lei sticla.

Organizatorii au ţeluri înalte! Anul trecut au fost 250.000 de participanţi, s-au vândut peste 1.000 de hectolitri de bere şi peste 30.000 de cârnaţi. Ei se aşteptă ca anul acesta să se depăşească toate aceste cifre. Oricum, vremea de vară frumoasă, ce se anunţă calda în perioada următoare, îi va încuraja cu siguranţă pe braşoveni şi pe turişti să meargă la Oktoberfest!

  Potrivit bzb.ro, micii vor costa 3,50 lei bucata, cârnăciorii de bere – 7 lei, diversele sortimentele de cârnaţi – 12 lei, cârnaţii XXL – 16 lei, iar preparatele precum pui la rotisor, ciolan de porc – între 15 şi 18 lei. Se va putea servi bere la pahar de 400 ml sau halbă la litru (în funcţie de sortiment preţurile începând de la 4,5 lei şi ajungând la 19 lei).

  Zi de zi, braşovenii şi turişti prezenţi la Oktoberfest vor avea parte de jocuri şi concursuri cu premii!

Cea mai frumoasă doamnă sau domnişoară care participantă la festival, "Miss Oktoberfest" va primi o excursie de două persoane în Dubai, iar „Regele Oktoberfest” îşi va dori cu siguranţă să aibă un prenume cât mai lung, pentru că fiecare literă care îi compune numele va fi rasplătită cu câte un bax de bere.

  La Oktoberfest va fi organizată „Ziua Multiculturalităţii”. Vom avea şi „Duelul culturilor – braşoveană versus bavareză”. Pe 2 septembrie se va dezvelii maşina produsă cu piese 100% din Braşov. Pe 3 septembrie va fi format un "Lanţ uman al berii", de la Berăria Ciucaş la Liceul Sportiv. Organizat în tandem cu Oktoberfest, târgul informativ „Made in Braşov” va avea loc în ultimele trei zile ale festivalului, în perioada 2-4 septembrie, pe terenul de sport al Colegiului Naţional Andrei Şaguna.

Se vor întâmpla tot felul de lucruri interesante.

Aşadar astăzi se dă startul Oktoberfest ! Liber la bere şi veselie la noi, în Braşov. "Hai noroc!"

Comentarii

Ultimă oră