Comisia pentru munca a Senatului a intocmit, un raport de admitere propunerii legislative care prevede ca angajatorii pot acorda tichete valorice pentru achizitionarea de biciclete.

Aceasta lege permite alocarea unor tichete pentru biciclete, inclusiv electrice, de pana la 1.500 de lei, la trei ani, pentru a incuraja angajatii sa-si achizitioneze un asemenea mijloc de transport si, in functie de kilometri parcursi, se acorda o renta de pana la 300 de lei pe an.

Aceste tichete pot fi utilizate pentru achizitionarea de biciclete, inclusiv electrice, precum si de echipament pentru ciclism, adica orice este necesar echiparii bicicletei si a ciclistului: accesorii, piese de schimb, unelte si produse de intretinere sau echipament.

Potrivit propunerii, angajatorii pot acorda indemnizatii pentru mersul pe bicicleta angajatilor care utilizeaza acest mijloc de transport pentru a se deplasa la locul de munca sau pentru deplasarile in interes de serviciu.

Aceasta indemnizatie este acordata tot sub forma tichetelor de bicicleta, intr-o limita anuala de 300 lei, pentru o valoare de 0,33 lei/kilometru, insa angajatorii au libertatea de a defini, dupa consultarea angajatilor vizati, lista documentelor justificative necesare acordarii indemnizatiei si frecventa prezentarii lor.

In expunerea de motive, initiatorii sustin ca proiectul este inspirat din practica altor state europene, precum Olanda, Irlanda, Regatul Unit, Austria, Italia, Belgia sau Franta.

sursa: hotnews.ro