Sari la conținut

O braşoveancă de pe strada Grigore Ureche s-a trezit cu o schelă la fereastra apartamentului situat la etajul 4 şi cu o echipă de muncitori care îi defilau pe sub geam, fără să fi cerut cuiva vreo lucrare de anvelopare.


O vor obliga să plătească. Ea le-a interzis să îi termoizoleze locuinţa neavând un contract încheiat cu firma care execută lucrarea. Ba mai mult, femeia spune că deşi acum câteva zile muncitorii au promis că vor da schela jos de la fereastra ei, nici până acum nu s-a întâmplat asta. "Noaptea, vă daţi seama, eu trebuie să stau planton, poate intră hoţii. Geamul este absolut nesigur. Mă gândesc şi la cealaltă variantă ca la finalul lucrării să-mi  prezinte un contract cu o sumă datorată. Aşa am înţeles că este procedura lor, execută lucrarea, apar la uşă cu contractul şi suma percepută de ei nenegociată cu persoana în cauză" a declarat locatara Marga Dorin.

A depus plângere. Ciudat este că braşoveanca nu a putut primi lămuri nici măcar de la administratorul asociaţiei de locatari deşi întreg blocul este în şantier. " Administratorul a spus că nu cunoaşte demersurile care s-au făcut pentru această lucrare, nici procedura cu contracte colective, nici numele firmei." a adăugat Marga Dorin.  Pentru că firma execută o lucrare fără acordul proprietarei, femeia a depus mai multe sesizări  la Inspectoratul Teritorial de Muncă, la Primăria Braşov şi chiar la Inspectoratul de Poliţie.

Lucrări doar la cerere. În replică, Doina Valinschi, administratorul asociaţiei de locatari, spune că firma a fost contractată de unii locatari de apartamente. Iar aceasta execută lucrări la cerere. Locatorii nu sunt obligaţi să-şi termoizoleze apartamentele dacă nu doresc.

Comentarii

Ultimă oră