Sari la conținut

Termen limită pentru firmele care vor să aplice pentru şcolile profesionale

termen-limita-pentru-firmele-care-vor-aplice-pentru-scolile-profesionale-

 22 noiembrie, termen pentru firmele care vor aplice pentru şcolile profesionale din Braşov!

Firmele braşovene care vor să încheie contracte cu şcolile profesionale care funcţionează în sistem dual sau de stat trebuie să depună cererile de colaborare pentru anul şcolar următor, 2020 - 2021, până în data de 22 noiembrie 2019.


    „În 22 noiembrie se încheie perioada în care agenţii economici pot depune solicitări pentru locurile pe care şi le doresc în învăţământul profesional dual şi clasic din judeţul Braşov”, a amintit preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie (CCI) Braşov, Silviu Costea.


      România traversează o perioadă de criză a resursei umane, iar multe meserii au ajuns să fie lipsite de persoane calificate care să le practice.

Şcolile profesionale în sistem dual de la Braşov au fost un bun exemplu pentru întreaga ţară, iar de acum s-a revenit şi în învăţământul de stat la această formă de pregătire a muncitorilor calificaţi.


   Din 4.693 de elevi care au început clasa a IX-a în această toamnă în judeţul nostru, 1.583 au ales învăţământul profesional. Dintre aceştia, 968 au câte un loc în învăţământul dual şi 615 în cel profesional de stat.


    Demn de reamintit e faptul că, la Camerei de Comerţ şi Industrie Brașov funcţionează, de la 1 august 2019, un Birou regional deschis în urma unui protocol semnat de Autoritatea Naţională pentru Învăţământul Dual şi Camera de Comerţ şi Industrie, care funcţionează ca interfaţă între agenţii economici cu partea de învăţământ de profil.

Comentarii

Ultimă oră