Sari la conținut

Terenurile de sport din curţile şcolilor deschise şi în afara orelor de curs

terenurile-de-sport-din-curtile-scolilor-deschise-si-in-afara-orelor-de-curs

Terenurile de sport din curţile şcolilor ar putea fi deschise şi în afara orelor de curs

Un proiect de hotărâre privind infrastructura sportivă a unităţilor de învăţământ va fi discutat în şedinţa de plen a Consiliului Local Braşov de mâine.


  Consilierii locali braşoveni vor dezbate un proiect de hotărâre privind accesul copiilor pe terenurile de sport ale şcolilor şi în afara programului acestor unităţi.

La această hotărâre de Consiliu Local se lucrează de mai multă vreme, iar zilele trecute primarul Braşovului, George Scripcaru, a cerut ca proiectul să fie analizat în şedinţele comisiilor de specialitate.

Municipiul Braşov susţine activitatea de performanţă a sportivilor din instituţiile de învăţământ preuniversitar de stat, a celor care fac parte din cluburi sportive sau alte structuri sportive la care acesta este asociat.

Întrucât sălile de sport existente nu sunt suficiente pentru pregătirea sportivilor, ar fi foarte util să poată fi utilizate sălile de sport şi terenurile de sport amenajate ale unităţilor de învăţământ preuniversitar de stat.

  În vederea evitării neînţelegerilor care pot să apară ca urmare a utilizării sălilor de sport din unităţile de învăţământ, este necesară stabilirea unor criterii pe baza cărora să se facă un orar de ocupare a acestora, care să nu perturbe activitatea orelor de sport din programa şcolară a elevilor din şcolile respective.


   „Proiectul ce vizează deschiderea şcolilor şi în afara orelor de curs, pentru folosirea terenurilor de sport, va trebui corelat, printre altele, şi cu proiectele ce vizează siguranţa în şcoli, cum este, de exemplu, cel referitor la sistemele de monitorizare video”, a declarat purtătorul de cuvânt al Primăriei Braşov, Sorin Toarcea.

Acesta a mai afirmat că, în această perioadă, lucrătorii Direcţiei Tehnice din Primăria Braşov evaluează terenurile de sport în aer liber ale şcolilor, pentru a vedea dacă acestea au toate dotările sporturilor pentru care sunt destinate (coşuri de baschet, porţi etc) dar şi dacă sunt corespunzătoare din punct de vedere al siguranţei.

Demn de reamintit este faptul că încă de anul trecut, Asociaţia Reactiv Braşov a început o campanie denumită „Fără lacăt pe curtea şcolii”. În această perioadă, asociaţia strânge semnături de la braşovenii care sunt de acord ca pe terenuri să aibă acces braşovenii şi după ce se termină cursurile, în vacanţe şi în zilele de week-end.

„Terenurile de sport amenajate în cadrul instituţiilor de învăţământ pot fi utilizate prin decizia consiliului de administraţie al instituţiei de învăţământ. Utilizarea terenurilor obligă la păstrarea integrităţii acestora, a amenajărilor existente cât şi la apărarea contra incendiilor, în condiţiile legii. Utilizatorii sunt direct răspunzători în cazul producerii de accidente”, se arată într-un proiect de hotărâre de Consiliul Local, care ar modifica prevederea potrivit căreia aceste activităţi sunt interzise.

Comentarii

Ultimă oră