Sari la conținut

Terasă cu sticlă la Teatrul „Sică Alexandrescu”

Renovarea clădirii Teatrului „Sică Alexandrescu” continuă cu reabilitarea aripii administrative. Pînă acum, în ultimii trei ani, a fost înlocuită vechea centrală termică şi reparat acoperişul, prin care se infiltrase apă.

Ce se face anul acesta. Clădirea Teatrului a fost dată în concesiune RIAL SRL, care aparţine municipalităţii, firmă care execută toate lucrările. Pentru acest an bugetul alocat lucrărilor de reamenajare este de 450.000 de lei. Anul acesta lucrările se axează pe amenajările din partea administrativă a clădirii, iar anul următor se vor moderniza sălile de spectacol şi foaierul. Teatru dispune de două săli, respectiv Sala mare - cu o capacitate de 750 de locuri, şi cea Studio - cu o capacitate de 60 de locuri.

Parc amenajat. Ultimele lucrări care se vor face la acest edificiu vor fi la faţadă şi în jurul clădirii, pentru a realiza peisagistica necesară unui lăcaş de cultură. Conform primarului George Scripcaru, terasa teatrului va fi închisă cu sticlă, putându-se astfel admira priveliştea oraşului. „Aici va fi amenajată o cafenea literară unde să aibă loc ore de lectură sau lansări de carte”, spune Scripcaru.  De asemenea, în vecinătatea teatrului va fi amenajat un parc.

Comentarii

Ultimă oră