Sari la conținut

Un escroc care se ascundea de şase ani de autorităţi, folosindu-se de două identităţi false, a fost prins de poliţiştii braşoveni.

Aceştia i-au descoperit trecutul infracţional după ce i-au comparat fizionomia cu alte 7.000 aflate în baza de date foto a poliţiei.
A vrut să fure un excavator. După ce a citit anunţul unui zărneştean care a scos la vânzare un excavator, escrocul a închiriat utilajul, contra sumei de 500 de RON, folosindu-se de documente false. A depozitat utilajul în curtea unui cunoscut din Bran, iar a doua zi l-a mutat, fără să fie observat, în Prejmer. În cele din urmă, în luna iulie, poliţişti braşoveni, sesizaţi de păgubit, l-au reţinut pe ţepar pentru înşelăciune. A ajuns în arest, fiind ridicat de poliţişti din apropierea unei firme de pe strada Zorilor.
Urmărit naţional de cinci ani. Omul a prezentat documente conform cărora se numea Ştefan Zghebea şi ar fi fost cetăţean moldovean. Poliţiştii au avut însă dubii privind identitatea suspectului. În urma constatării tehnico-ştiinţifice de portet, dar şi a verificărilor, poliţiştii braşoveni au stabilit că e vorba despre cetăţeanul român Viorel Morar (foto), de 42 de ani, născut în localitatea Baia Sprie, judeţul Maramureş. Escrocul era urmărit naţional încă din 28 noiembrie 2006.
A cerut azil politic sub identitate falsă. Pe numele lui Viorel Morar au fost emise de către Judecătoria Baia-Mare, în anii 2006 și 2007, două mandate de executare a pedepsei cu închisoarea, de patru, respectiv doi ani, pentru infracţiuni de natură economică. Pentru a scăpa de puşcărie, a fugit din ţară, întorcându-se în 2008, cu identitatea unui cetăţean moldovean şi cerând azil politic. Ulterior, s-a ascuns de autorităţi folosindu-se de încă o identitate falsă: Ilie Teodor Suciu, cetăţean român, născut în Sibiu. Acum, Judecătoria Braşov, în baza probelor prezentate de poliţişti, a dispus punerea în executare a mandatelor respective.

Comentarii

Ultimă oră