Sari la conținut

Tendinţele au viaţă scurtă şi se schimbă periodic. Moda este cea care individualizează fiecare perioadă de timp, tendinţele anului devenind „etichete” ale acestuia.

Şi în cazul tendinţelor, ca în oricare alt caz, de altfel, este foarte important să nu exageraţi. Dacă simţiţi că este absolut necesar să vă aliniaţi unei tendinţe, atunci încercaţi ca elementele la modă introduse în decorul dvs să se potrivească cu tema existentă. Proprietarii simt nevoia să reflecte propriile stări de spirit în casele lor sau la locul de muncă, astfel că nu există o restricţie în sensul de a urmări în întregime un anumit stil. Oamenii preferă, mai degrabă, să adapteze caracteristicile unui stil în funcţie de propriile gusturi.
Deşi se poartă încă elementele strălucitoare, designerii de interior se orientează către vechile tradiţii, urmând principiul: „vechiul este iarăşi nou”. Piesele antice şi cele vintage adaugă vitalitate spaţiilor locuibile şi fac ca interiorul casei să pară mult mai atractiv. Târgurile de antichităţi şi magazinele care vând articole folosite sunt locurile cele mai potrivite în care puteţi găsi piese unice, la un preţ scăzut.  
Elementele pământului, legate de resursele primare, sunt, de asemenea, la modă, în acest an, reflectându-se în special în culori. Tonurile creează o imagine de o frumuseţe fără pereche, iar camerele care se încadrează într-o temă coloristică specifică, bazată pe verde strălucitor sau albastru oceanic, de exemplu, produc un impact  plăcut la nivel vizual.
Apropierea de stilurile autentice este o altă caracteristică a modei designului interior din acest an. Decoratorii optează pentru lemn şi metal. Podelele din lemn, şifonierele şi dulapurile metalice sunt preferate dulapurilor vopsite şi pardoselilor acoperite cu covoare.
A existat o vreme în care tapetul era foarte utilizat şi preferat de toată lumea. Apoi, treptat, acesta şi-a pierdut din atractivitate, iar proprietarii au început să folosească picturile pe pereţi şi pe tavan. Istoria se repetă însă şi tapetul revine la modă, iar modelele speciale, îndeosebi în nuanţe de verde, albastru, muştar şi bronz au devenit din ce în ce mai populare. Tapetul creează un impact vizual deosebit în încăpere şi rupe monotonia, având un efect plăcut.  
Folosiţi în decorul dvs piese îndrăzneţe, mai ales când vine vorba despre decorarea pereţilor! Se poartă tablourile înrămate şi obiectele decorative „agăţătoare”. Nu uitaţi, însă, că prea multe decoraţiuni de acest fel fac ca încăperea să pară mică şi înghesuită. Aşadar: nu exageraţi!

Comentarii

Ultimă oră