Sari la conținut

Televiziune prin cablu de internet şi la Braşov

Potrivit datelor comunicate de operatorii din call-center-ul RCS&RDS serviciul DigiPlay al companiei a fost lansat, în teste, în oraşele Oradea, Timişoara, Craiova, Iaşi, Galaţi şi Bucureşti. Următoarele oraşe în care ar putea fi lansat, în teste, serviciul IPTV sunt Braşov , Constanţa, Sibiu, Cluj, Târgu Mureş.
Ce este IPTV. IPTV presupune transmiterea semnalului cu o înaltă calitate a imaginii şi sunetului, via protocoalele IP de Internet, direct pe ecranul televizorului. IPTV nu este acelaşi lucru cu televiziunea transmisă prin Internet (sau televizunea on-line). Transmisia se face printr-o conexiune de bandă largă direct către televizoarele clienţilor, prin intermediul unui Set Top Box (STB) şi nu a unui computer. Un STB este un dispozitiv care permite folosirea televizorului drept o interfaţă între utilizator şi Internet şi, deasemenea, permite acestuia să primească şi să decodeze semnale video digitale (DTV). Un STB permite deasemenea folosirea receptoarelor TV analogice pentru receptia semnalelor digitale.
Grilă cu 113 posturi. Deocamdată, testele cu serviciul IPTV nu sunt disponibile în toate zonele din oraşele menţionate, ci doar acolo unde există reţea de fibră optică. De asemenea, în oraşele în care a fost deja lansat serviciul, compania instalează DigiPlay doar la clienţii care deţin televizoare HD. Echipamentele nu sunt livrate prin casierii ci sunt instalate exclusiv de echipele RCS&RDS. Potrivit datelor publicate pe internet de utilizatori care testează deja DigiPlay, grila include 113 posturi TV. Clienţii pot achiziţiona şi pachete suplimentare de programe, la fel ca în cazul celorlalte platforme de televiziune, prin cablu sau satelit.
Nu se ştie data lansării. În perioada de teste, clienţii RCS&RDS trebuie să achite doar 10 lei pe lună, chiria pentru decodorul IPTV. Potrivit speculaţiilor care circulă pe mai multe forumuri de pe internet, printre care şi Softpedia, preţul pachetului de bază pentru serviciul DigiPlay va fi de 25 de lei (TVA inclusă), cât costă şi pachetul de bază pentru serviciile de cablu TV analogice sau digitale. În ceea ce priveşte data lansării unei oferte comerciale pentru platforma IPTV DigiPlay nu există date clare, iar zvonurile vorbesc de toamna anului 2011. Reprezentanţii companiei nu au dorit să comenteze datele care circulă pe piaţă.

Comentarii

Ultimă oră