Sari la conținut

Taxele și impozitele care nu vor putea fi plătite online vor fi desființate automat

taxele-si-impozitele-care-nu-vor-putea-fi-platite-online-vor-fi-desfiintate-automat

Guvernul va „forţa” autorităţile statului să accepte plata online a taxelor şi impozitelor, iar acele dări care nu vor putea fi plătite online până la 1 ianuarie 2018 vor fi desfiinţate automat, a afirmat premierul desemnat, Sorin Grindeanu.

„Într-o ţară normală cetăţenii nu stau la cozi interminabile pentru a plăti nenumărate taxe şi dări la stat. Nu! Aşa ceva nu se întâmplă într-o ţară normală", a spus Grindeanu, felicitând Parlamentul pentru adoptarea rapidă a Legii privind eliminarea a 102 taxe nefiscale. El a spus însă că această măsură nu este suficientă şi „trebuie să mergem mai departe". „Să forţăm autorităţile de stat să implementeze plata online a taxelor, astfel încât până la 1 ianuarie 2018 toate taxele care nu pot fi plătite online să fie automat desfiinţate", a afirmat Grindeanu.

Premierul desemnat, Sorin Grindeanu, a declarat, în plenul Camerelor reunite ale Parlamentului că în program de guvernare este inclusă și eliminarea cozilor de la taxe și impozite și introducerea unui nou sistem de plată.

”Eu vă propun o altă ţintă care, în opinia mea, le include pe toate celelalte pentru o Românie normală. Vă propun şi îmi propun ca la finalul mandatului pe care mi-l încredinţaţi, să avem o ţară normală, în care oamenii să trăiască bine şi să se bucure de aceleaşi drepturi şi libertăţi de care se bucură marea majoritate a cetăţenilor europeni. Acesta ar trebui să fie obiectivul principal al viitoarei guvernări. Îmi doresc o ţară normală, în care lucrurile să fie aşa cum e normal să fie, în care anormalul să fie o excepţie, şi nu o regulă cum pare a fi astăzi în foarte multe domenii de activitate”, a subliniat Sorin Grindeanu.

Acesta a declarat că primul semn de normalitate este ca politicienii aleşi în funcţii publice să respecte ceea ce au promis în timpul campaniei electorale şi să pună în practică toate măsurile pentru care au primit votul şi încrederea cetăţenilor.


   Premierul desemnat a spus că o ţară normală înseamnă, între altele, fără cozi la taxe, condiţii pentru creşterea copiilor, un sistem de sănătate dezvoltat, autostrăzi, dar şi o ţară în care guvernul trebuie să urmărească să asigure salarii mari pentru cetăţenii săi.

”Într-o ţară normală, scopul guvernării este în primul rând bunăstarea propriilor cetăţeni şi abia apoi succesul investitorilor străini. Vrem investiţii străine în România, însă investiţii care să ofere locuri de muncă bine plătite pentru români. Investiţiile străine nu sunt un scop în sine, ci un mijloc prin care ne propunem un trai mai bun pentru români. Din acest motiv, în programul nostru am propus o schimbare radicală a viziunii economice în privinţa atragerii investitorilor străini. Vrem ca investitorii străini să găsească în România o forţă de muncă bine calificată, nu o forţă de muncă prost plătită. Vrem ca investitorii străini să găsească în România un cadru fiscal predictibil şi o fiscalitate redusă pe muncă, şi nu taxe foarte mari pe salarii foarte mici”, a mai arătat Sorin Grindeanu.

Comentarii

Ultimă oră