Sari la conținut

Târgul liceelor, ediţia 2019, a atras în week-end elevii de gimnaziu

targul-liceelor-editia-2019-a-atras-in-weekend-elevii-de-gimnaziu

Liceele braşovene şi-au prezentat oferta elevilor de clasa a VIII-a. La evenimentul organizat în aceste zile în municipiul Braşov au participat nu numai şcolile din oraş, ci şi cele din împrejurimi şi chiar din zonele Făgăraş şi Rupea.

     Dacă unităţile de învăţământ din oraş sunt cunoscute şi mediatizate pe întreaga durată a anului – şi pentru rezultatele deosebite pe care le au, au putut fi aflate amănunte despre unele şcoli din judeţ, care şi ele au o ofertă foarte interesantă, în special pentru copiii din zonele respective.

De ce ar trebui să se înscrie elevii la Feldioara, Bran sau Zărneşti?


   „Un elev ar trebui să aleagă Liceul Teoretic de la Zărneşti deoarece, cred eu, este un liceu potrivit pentru cei care iubesc natura, este un liceu care se încadrează perfect pentru aceşti oameni. Este exact la poalele Munţilor Piatra Craiului, exact lângă Parcul Naţional Piatra Craiului şi cred că ar fi o oportunitate extraordinară pentru aceşti oameni să aleagă acest liceu”, le-a adresat elevilor o invitaţie Norbert Căţoiu, elev la Liceul „Mitropolit Ioan Meţianu” Zărneşti.


   „În primul rând, un elev ar trebui să aleagă liceul nostru datorită zonei în care se situează – se ştie că zona Bran este o zonă deosebit de frumoasă – plus că există şi avantajul profilului, unul economic şi avem acest mare avantaj de a termina un liceu de profil într-o zonă unde chiar se şi practică meseria aceasta”, a spus Erika Misarăş, profesor limba engleză Liceul „Sextil Puşcariu” Bran.

„Este un liceu deosebit, are oameni deosebiţi, copiii pot învăţa lucruri foarte bune. Avem două profiluri deosebite: tehnician/chelner/ospătar alimentaţie publică şi comerţ. Sunt două prtofiluri deosebite de unde pot copiii să plece mai departe cu nişte valori deosebite şi pot să prindă şi să aibă un post foarte bun”, a spus despre şcoala la care activează Antonela Focşeneanu, profesor maistru la Liceul „Petru Rareş” Feldioara.

Multe şcoli care au şi învăţământ dual au recurs la parteneriate cu societăţi comerciale pentru a le oferi elevilor condiţii optime pentru învăţarea meseriilor şi chiar şi burse în perioada şcolarizării.

„Avantajele învăţământului profesional dual sunt că au susţinere din partea agenţilor economici şi pot să facă practică în aceste unităţi economice şi primesc o bursă care îi poate ajuta în ce priveşte partea financiară”, a precizat Anamaria Leonte, Colegiul Tehnic „Maria Baiulescu” Braşov.

„Noi reprezentăm o companie din judeţul Braşov care produce aţă. Le oferim elevilor o bursă lunară de 400 de lei şi bonuri de masă. Ei pot face practică încă de la început la noi în unitate şi la sfârşit îi şi angajăm”, a informat Ana-Maria Ţîrcă, departamentul de resurse umane Amann SRL Hărman.


   Elevii au luat cu asalt centrul expoziţional unde a avut loc Târgul liceelor, unde au putut afla tot ce şi-au dorit despre şcolile şi specializările pe care vor să le urmeze.

Comentarii

Ultimă oră