Sari la conținut

Târg regional pentru artizanat şi meşteşuguri la Brasov (GALERIE FOTO)

targ-regional-pentru-artizanat-si-mestesuguri-la-brasov-galerie-foto

Icoane pictate, produse realizate cu măiestrie din lut, jucării croşetate şi bijuterii lucrate manual. Sunt doar câteva dintre ofertele de la Târgul Regional pentru Artizanat şi Meşteşuguri, deschis până duminică, 7 septembrie, la International Trade Center Braşov.
Organizat de Departamentul pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii, Mediul de Afaceri şi Turism prin Oficiul Teritorial pentru IMM-uri Braşov, târgul îşi propune să susţină micii meşteşugari şi artizani, să promoveze produsele autentic româneşti, dar şi să reînvie în inima românilor arta şi meşteşugurile tradiţionale.
Vizitatorii vor avea ocazia să admire produse lucrate manual de peste 20 de meşteri populari, să cumpere produse tradiţionale şi chiar să „fure meserie” de la meşterii populari ce vor produce obiecte tradiţionale în cadrul târgului, utilizând metode învăţate de la strămoşi. Mai mult decât atât, pe toată perioada de desfăşurare a târgului vor avea loc ateliere de lucru în care artizanii şi meşteşugarii le vor arăta vizitatorilor cum se realizează produsele lor.
„Pentru noi, administraţia judeţeană, este important ca tradiţia, meşteşugăria, arta populară, să nu dispară odată cu meşterii care în prezent mai sunt în putere şi pot expune. Este important ca odată cu acest gen de evenimente să încurajăm şi accesul tinerilor la aceste cunoştinţe ale meşterilor. Motiv pentru care finanţăm proiectele care dau acces tinerilor la asemenea şcoli, pentru că este important ca această tradiţie să aibă susţinători şi continuatori.” a declarat Mihai Pascu,  vice­preşedintele Consiliului Judeţean Braşov.
La evenimentul de la Braşov au venit cei mai pricepuţi artizani şi meşteşugari din centrul ţării.

Comentarii

Ultimă oră