Sari la conținut

Târg de mărțișoare la Brașov din 24 februarie

targ-de-martisoare-la-brasov-din-24-februarie

Ca în fiecare an, braşovenii pot cumpăra mărţişoare şi de pe domeniul public.

Astfel, potrivit purtătorului de cuvânt al Primăriei Braşov, Sorin Toarcea, vor exista spaţii speciale în pieţele agroalimentare „Star”, „Dacia”, „Astra” şi Tractorul, dar şi în zonele importante din oraş, fiind depuse deja cereri în acest sens.

Astfel, pentru promenada de la Parcul Central „Nicolae Titulescu” au fost depuse 30 de cereri de comercializare a mărţişoarelor, dar unii vânzători au solicitat câte două căsuţe.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Primăriei Brașov, din experienţa anilor trecuţi, municipalitatea se așteaptă la peste 40 de căsuţe în această zonă a oraşului, căsuţe ce vor fi aduse de Regia Locală a Pădurilor Kronstadt.

În perioada 24 februarie – 1 martie va fi un „târg de mărţişoare” şi la Complexul Bartolomeu, fiind eliberate 14 abonamente.

Alte 3 abonamente au fost eliberate pentru platoul de lângă terminalul RATBV din cartierul Triaj, iar alte 7 au fost eliberate pentru cartierul Noua (pe platforma de pe strada Levănţicăi).

Pentru a putea comercializa mărţişoare, vânzătorii trebuie să fie autorizaţi şi nu trebuie să aibă datorii la bugetul local.

După ce se va termina târgul de mărţişoare, în perioada 3-8 martie va fi cel de flori, în aceleași locații din cartierele Bartolomeu, Noua, Triaj și în parcul central.

Pentru ambele târguri, comercianţii vor plăti între 3,6 lei și 6 lei/mp/zi în funcție de zonă.

Comentarii

Ultimă oră