Asociația medicală din Australia (AMA) a solicitat interzicerea boxului după ce un pugilist local a încetat din viață marți la spital, la patru zile după ce a fost făcut KO într-un meci având drept miză un titlu regional, informează Reuters, preluat de Agerpres. 
David Browne Jr a fost trimis la podea în urma unui pumn expediat de filipinezul Carlo Magali, în cursul unei lupte contând pentru categoria super-pană, disputată vineri la Sydney.
    Boxerul australian, în vârstă de 28 ani, tatăl a doi copii, și-a recăpătat inițial cunoștința, însă apoi i s-a făcut din nou rău, fiind transportat la spital în stare critică. Browne a fost menținut în comă până când familia sa a decis oprirea aparatelor care îl mențineau în viață, conform presei de la antipozi. El este al doilea boxer din Australia care își pierde viața în ultimele șase luni, după Braydon Smith, un student la drept în vârstă de 23 ani, decedat în luna martie, la Queensland, din cauza leziunilor suferite în cursul unui meci pentru titlul continental la categoria pană, pierdut în fața filipinezului John Moralde, scrie antena3.ro.