Sari la conținut

Tabără de dezvoltare personală pentru tinerii din Făgăraș

tabara-de-dezvoltare-personala-pentru-tinerii-din-fagaras

Fundația Comunitară Țara Făgărașului organizează în perioada 3-6 septembrie 2018 o tabără de dezvoltare personală pentru 60 de tineri din Făgăraș.

Aceștia vor lua parte, timp de trei zile, la ateliere de jurnalism, dezvoltare personală, comunicare, implicare în comunitate, în satul Seliștat, sub ghidajul a cinci traineri cu experiență, selectați de către echipa Fundației Comunitare Țara Făgărașului.

Scopul acestui proiect este creșterea gradului de informare și sensibilizare asupra vieții comunității și dezvoltarea unei atitudini civice a tinerilor din Făgăraș.

Tabăra este organizată în cadrul programului „Tineretul făgărășean în Anul Centenarului”, cofinanțat de Consiliul Local Făgăraș și Primăria Municipiului Făgăraș. Cei 60 de liceeni norocoși selectați în program vor putea beneificia de activități de dezvoltare personală.

„Tinerii liceeni reprezintă o generație aparte, care se identifică prin accesul crescut la informație și posibilități ridicate de implicare în dezvoltarea comunității de care aparțin. Prin organizarea acestei tabere, YouthBank Făgăraș își propune crearea unui climat favorabil atât antreprenoriatului, cât și dezvoltării personale“, susțin reprezentanții fundației.

Fundația Comunitară Țara Făgărașului le oferă liceenilor posibilitatea de a-și manifesta ideile, dar și de a le pune în practică, direct proporțional cu nevoile identificate la nivelul Făgărașului.


  În anul Centenarului Marii Uniri, YouthBank Făgăraș propune această tabără de dezvoltare personală, ca urmare a necesității implicării tinerilor în activități sociale, economice și sportive. La baza conceptului YouthBank stă faptul că tinerii sunt cei care vor modela viitorul și tocmai de aceea, le oferă încă de pe acum un cadru în care ei să lucreze împreună și să ia decizii privind comunitatea din care fac parte.

Este un mecanism prin care sunt încurajate comportamente ale tinerilor legate de filantropie, inițiativă civică și responsabilitate.

Programul a fost lansat în 2006 în Cluj-Napoca, fiind implementat de către Asociația pentru Relații Comunitare (ARC) prin Programul de dezvoltare al Fundației Comunitare Cluj, iar în 2013 a luat naștere YouthBank Făgăraș.

Comentarii

Ultimă oră