Sari la conținut

Sute de absenţi la proba profilului din cadrul simulării examenului de Bacalaureat

sute-de-absenti-la-proba-profilului-din-cadrul-simularii-examenului-de-bacalaureat

Miercuri, 21 martie, elevii claselor a XI-a, a XII-a şi a XIII-a au susţinut simularea probei obligatorii a profilului din a examenului de Bacalaureat, matematică sau istorie).

La Braşov au participat la simulare puțin peste 5.500 de elevi din totalul de aproape 6.700 de elevi înscrişi la cele trei forme de învăţământ: zi, seral şi fără frecvenţă.

Cei mai mulţi absenţi au fost de la formele de învăţământ seral şi fără frecvenţă.

Liceenii braşoveni au părăsit uşuraţi centrele de examen şi au recunoscut că subiectele nu au fost chiar atât de uşoare cum se aşteptau. Însă mai au timp să înveţe.

Cei de-a XI-a au fost uşor mai relaxaţi şi recunosc că nu au recapitulat chiar toată materia. Ei chiar mai au un an în faţă, dar speră că vor lua măcar nişte note onorabile.

Simularea examenului de Bacalaureat s-a încheiat joi, 22 martie, când în sălile de examen au mai intrat doar elevii claselor a XII-a şi a XIII-a, pentru proba la alegere a profilului şi specializării.

Rezultatele vor fi comunicate în 30 martie. Notele obţinute nu se contestă şi nu se trec în catalog. Totuşi, în situaţiile excepţionale în care sunt elevi care doresc consemnarea notelor în catalog, aceştia vor depune o cerere scrisă în acest sens.

Obiectivele simulării sunt familiarizarea elevilor cu rigorile examenului pe care îl vor susţine la finalul ciclului liceal, stabilirea nivelului real de pregătire atins în această etapă, precum şi optimizarea pregătirii în vederea obţinerii unor rezultate satisfăcătoare în sesiunea iunie-iulie.

Comentarii

Ultimă oră