Sari la conținut
super-simona-halep

Simona Halep s-a calificat en-fanfare în optimile ultimului turneu de Grand Slem al anului, US Open.

Jucătoarea de tenis Simona Halep, cap de serie numărul 21 şi locul 19 WTA, s-a calificat în optimi la US Open, ultimul turneu de Grand Slam al anului. Halep a învins-o în turul trei, cu scorul de 6-1, 6-0, după 51 de minute de joc, pe Maria Kirilenko din Rusia, cap de serie numărul 14 şi locul 17 WTA. Jucătoarele calificate în optimi la US Open primesc câte 165.000 de dolari şi câte 280 de puncte in ierarhia WTA. Victoria obţinută în faţa lui Kirilenko a fost cea de-a treia din turneul de la US Open după cele din tururile anterioare, cu Watson şi Vekic. „Acesta este cel mai bun meci din viaţa mea. În acest moment am mai multă încredere în mine şi sunt mai incisivă pe teren. Cred în mine şi îmi place să joc. Este o perioadă incredibilă pentru mine", a declarat Halep. Maria Kirilenko a notat pe Twitter, după terminarea meciului cu Halep, că nu poate decât să râdă de prestaţia sa. „Nu pot decât să râd de jocul meu. Merg la controlul antidoping, poate am ceva, după 0-6. De 1.000 de ori doping, doping”, a scris Kirilenko.
Urmează Pennetta. În optimi, Simona Halep o va întâlni pe italianca Flavia Pennetta, locul 83 mondial. Sportiva din Italia a trecut de Svetlana Kuznetsova, favorita 27, scor 7-5, 6-1. În această noapte Halep va juca împotriva italiencei Flavia Pennetta pentru un loc în sferturile de finală. Italianca este o jucătoare experimentată, care în trecut a fost şi în Top 10, dar care acum e pe locul 83 în lume, în revenire după o accidentare. Flavia şi Simona s-au întâlnit de două ori, ambele meciuri revenindu-i italiencei în vârstă de 31 de ani. Însă zilele acestea Simona dă senzaţia că nimeni nu-i poate sta în cale.
Anul Simonei Halep. Jucătorea de tenis Simona Halep a urcat de pe locul 23 pe 19, cu 2450 de puncte, în clasamentul WTA, dat publicităţii duminica trecută, după ce a câştigat turneul Premier de la New Haven, care i-a adus un bonus de 470 de puncte. Ea este a patra româncă din istorie care accede în Top 20 WTA, după Virginia Ruzici, Irina Spârlea şi Ruxandra Dragomir. Halep este prima sportivă din România care se numără printre cele mai bune 20 de jucătoare de tenis din lume după mai bine de 13 ani. În ianuarie 2000, Dragomir ocupa locul 20 WTA, fiind ultima româncă în Top 20 WTA.
Halep a obţinut pentru prima dată un titlu din categoria Premier, săptămâna trecută la New Haven. În 2013 Simona a mai triumfat la Nurnberg, 's-Hertogenbosch şi Budapesta, acestea trei fiind competiţii din categoria International, inferioară celor Premier. Până în prezent, ea a mai jucat trei finale, două la Fes (2010 şi 2011) şi una la Bruxelles (2012), toate pierdute.
11 victorii în 12 meciuri. Victoria în faţa rusoaicei Maria Kirilenko, a fost cea de-a 11 victorie din ultimele 12 partide disputate de Halep în circuitul mondial. În această perioadă a fost învinsă doar de Serena Williams în sferturile de finală de la Cincinnati, pentru ca apoi Halep să se impună în turneul de la New Haven.

Comentarii

Ultimă oră