Sari la conținut

Sucurile "naturale" pentru copii nu sunt deloc naturale. ÎNCETAŢI să le mai consumaţi dacă nu vreţi să vă îmbolnăviţi GRAV!

sucurile-naturale-pentru-copii-nu-sunt-deloc-naturale-incetati-sa-le-mai-consumati-daca-nu-vreti-sa-va-imbolnaviti-grav

Cancer, Alzheimer, Parkinson, Basedow-Graves, epilepsie, scleroză multiplă, diabet şi depresie - acestea sunt câteva dintre bolile provocate de unele substanţe din sucurile pentru copii aflate pe rafturile magazinelor din România, conform spynews.ro.

Potrivit unui studiu privind calitatea băuturilor destinate copiilor, realizat de o echipă de experţi a Asociaţiei Pro Consumatori (APC), aceste produse conţin, pe lângă zahăr în exces - 5 linguriţe/pahar, îndulcitori sintetici cum ar fi: aspartam, sucraloză, accesulfam K, ciclamat de sodiu, zaharinat de sodiu - ce au o putere de îndulcire care poate fi de până la 600 de ori mai mare decât zahărul. Aceştia pot declanşa boli precum Alzheimer, Parkinson, Basedow-Graves (ochi ieşiţi din orbite), epilepsie, scleroză multiplă, diabet şi depresie.

46% dintre băuturile răcoritoare analizate conţin conservanţi artificiali, sorbat de potasiu şi benzoat de sodiu - acesta din urmă fiind un conservant sintetic care, în reacţie cu acidul ascorbic, generează benzen, o substanţă toxică cancerigenă. Benzoatul de sodiu poate produce reacţii alergice, hiperactivitate şi lipsă de concentrare la copii (ADHD).

Mai mult decât atât, 54 % dintre băuturile analizate conţin între 4 şi 11 aditivi, 40% conţin suc de fructe în proporţie de până la 5%, iar 6% sunt colorate cu un colorant natural roşu obţinut dintr-o specie de gândac din America de Sud.

Comentarii

Ultimă oră