Sari la conținut

STUDIU îngrijorător: La fiecare 30 de secunde, o femeie este agresată în România

studiu-ingrijorator-la-fiecare-30-de-secunde-o-femeie-este-agresata-in-romania

Violenţa domestică este o poblemă reală în România, una care există, una filmată pe străzi. România este împărţită în femei victime şi bărbaţi agresori. Situaţia este cu atât mai gravă cu cât abia în urmă cu un an a fost adoptată o lege care apără victimele violenţei domestice.

Violenţa NU înseamnă iubire! La fiecare 30 de secunde, o femeie este agresată în România. De teamă, puţine decid să reclame abuzurile la poliţie. Şi mai puţine se încumetă să-şi ia copiii de mână şi să plece.

E rezultatul unui studiu îngrijorător pentru ţara noastră. Peste 30% dintre cei care au participat la cercetare sunt de acord că „femeile mai sunt bătute şi din vina lor”. Conform aceluiaşi sondaj, 8,1% cred că „bătaia este ruptă din rai”, 6,4% apreciază că „un bărbat care nu-şi bate femeia nu o iubeşte cu adevarat”, în timp ce 7,3% sunt de acord cu afirmaţia că „femeia este proprietatea bărbatului”.

Aproape 800 de femei au murit în România din cauza violenţei domestice, în ultimii 7 ani, potrivit Ministerului Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale.


Braşovul are Serviciu de sprijinire a victimelor

Orice femeie care a fost victimă a violenţei domestice sau altor infracţiuni poate apela la acest serviciu care funcţionează în cadrul Crucii Roşii Braşov, care oferă consiliere psihologică, psihoterapie şi cursuri de autoapărare, conform bzb.ro. Serviciul de Sprijinire a Victimelor funcţionează în sediul Crucii Roşii Braşov, din str. Mureşenilor nr.5.

Comentarii

Ultimă oră