Sari la conținut

Studiu: Exercițiile fizice intense asociate cu emoțiile puternice pot crește riscul de infarct

studiu-exercitiile-fizice-intense-asociate-cu-emotiile-puternice-pot-creste-riscul-de-infarct-

Combinația de exerciții fizice intense și emoții puternice ar putea fi dăunătoare pentru inimă, potrivit unui nou studiu realizat de oameni de știință irlandezi. În cadrul cercetării, experții au descoperit că persoanele care fac sport atunci când sunt supărate sau nervoase au un risc de trei ori mai mare de a suferi un atac de inimă în acea oră.

Cu toate că exercițiile fizice prezintă numeroase beneficii, inclusiv pentru prevenirea afecțiunilor cardiace, oamenii de știință susțin că o persoană ''care este nervoasă sau supărată'' și care vrea să facă sport ''să se străduiască să nu își depășească rutina'' și să nu efectueze exerciții la niveluri extreme.

În cadrul cercetării, oamenii de știință au utilizat date prelevate de la 12.500 de pacienți din 52 de țări care trecuseră printr-un infarct. Cu toții erau participanți în cadrul studiului INTERHEART, care investighează factorii de risc pentru atacuri de cord.

Experții au notat că atât epuizarea fizică, cât și anumite emoții pot afecta organismul într-o asemenea măsură încât să crească riscul de infarct. ''Ambele pot mări tensiunea și pulsul, schimbând modul de curgere a sângelui și reducând irigarea inimii'', menționează dr. Andrew Smyth, cercetător la HRB Clinical Research Facility din Irlanda, principal autor al studiului.

Comentarii

Ultimă oră