Sari la conținut

Studenții UNITBV care se vaccinează pot solicita bursa specială

studentii-unitbv-care-se-vaccineaza-pot-solicita-bursa-speciala-

Bursa specială ocazională pentru responsabilitate civică!

Această bursă are ca scop implementarea de măsuri adecvate reducerii impactului pe care îl are pandemia asupra comunității academice a UNITBV, inclusiv prin susținerea campaniei de vaccinare anti-COVID 19, cu adresabilitate în rândul studenților Universității Transilvania din Brașov, de la cursurile cu frecvență, cu frecvență redusă (IFR) și învățământ la distanță (ID), ciclurile licență, masterat și doctorat cu frecvență (doctoranzii aflați în perioada normală de studii – 3 ani, respectiv 4 ani la Medicină).

Bursa CIVICA se încadrează la categoria de burse speciale, se acordă o singură dată, într-o singură tranșă în valoare de 250 lei. Fondul necesar alocat provine din venituri proprii, inclsuiv bugetul anual de burse alocat de Ministerul Educației.

Pentru a beneficia de bursa CIVICA fiecare student interesat va trebui să solicite acest lucru printr-o cerere tip (care se va regăsi în platforma elearning) și să dovedească faptul că s-a vaccinat anti-COVID 19 până la data de 31 octombrie 2021 (cu cel puțin o doză pentru vaccinurile care presupun și rapel).

Atât cererea cât și certificatul (formate pdf) se vor încărca pe platforma elearning, în cadrul cursului Certificat de vaccinare Covid19. Acest curs va fi creat, pentru fiecare program de studii și an de studiu, de coordonatorii programelor de studii, persoană responsabilă și cu înrolarea studenților la curs. Încărcarea dovezii poate fi făcută de studenți până la 02 noiembrie 2021.

Nu vor fi luate în considerare cererile introduse după această dată. Verificarea certificatelor introduse va fi realizată în perioada 03 – 15 noiembrie 2021; acest proces va fi coordonat de prodecanii cu studenții și va fi realizat în colaborare cu membrii studenți ai comisiilor de burse pe facultate. Bursa CIVICA nu se cumulează cu facilitatea de scutire a taxei de cămin, facilitate acordată studenților vaccinați cazați în cămine.

Plata burselor către studenții eligibili va fi făcută în decursul lunii decembrie 2021, până la data limită de 31 decembrie.

Comentarii

Ultimă oră