Brașovenii au demonstrat că sunt cei mai pricepuți la mânuirea dronelor, dar și că pot programa și asambla sisteme complexe.

  Studenții Facultății de Design de Produs și mediu, din cadrul Universității Transilvania din Brașov au obținut două locuri I, un loc II, trei mențiuni și două premii speciale oferite de Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Mecatronică și Tehnica Măsurării, la Concursurile Naționale de Mecatronică organizate săptămâna trecută la Sibiu.

   Sub numele „Zilele Educației Mecatronice”, la Sibiu au fost organizate cinci competiții:

Olimpiada Națională de Mecatronică – secțiunea Sisteme Mecatronice;
Olimpiada Națională de Mecatronică – secțiunea Roboți Mobili;
Concursul Național de Sisteme Mecatronice de Zbor fără Pilot;
Sesiunea Națională de Comunicări Științifice Studențești;
Concursul National de Realizări în Domeniul Mecatronicii;

  Cea mai bună clasare a studenților brașoveni – locul I, a fost la Olimpiada Națională de Mecatronică – secțiunea „Sisteme mecatronice”. Studenții și-au demonstrat abilitățile de programare și asamblare a unor sisteme mecanice, electrice și pneumatice. Este pentru a șasea oară în ultimii opt ani când brașovenii ocupă primul loc la cea mai complexă și dificilă competiție - Olimpiada Națională de Mecatronică – secțiunea „Sisteme mecatronice”.

  De asemenea, doi studenți din anul III, au obținut locul I și la Concursul Național de Sisteme Mecatronice de Zbor fără pilot – secțiunea Indoor. Tinerii brașoveni au demonstrat încă o dată că sunt cei mai pricepuți din țară în mânuirea aparatelor de zbor tip drone.

    Universitatea Transilvania din Brașov a fost reprezentată la acest eveniment de studenți și cadre didactice de la programul de licență Mecatronică, respectiv masterat Sisteme Mecatronice pentru Industrie și Medicină din cadrul Departamentului de Design de produs, Mecatronică și Mediu, Facultatea Design de Produs și Mediu.
 

   Programul de studii de licență Mecatronică, din cadrul Facultății de Design de Produs și mediu, este primul program de mecatronică din România care a obținut în anul 2017 certificarea EUR-ACE® ce le conferă absolvenților acestei specializări diploma de inginer recunoscută la nivel internațional.

  ........................................................................................................................................

   Competițiile derulate sub egida „Zilele Educației Mecatronice”, aflate la a IX-a ediție s-au desfășurat în perioada 24-27 Aprilie 2018, la Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu, Facultatea de Inginerie, Departamentul de Mașini și Echipamente Industriale.
 
  La eveniment au fost prezente opt centre universitare din România care asigură pregătire în domeniul mecatronic: Universitatea Transilvania din Brașov, Universitatea Politehnica din București, Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, Universitatea din Craiova, Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași, Universitatea Politehnica Timișoara, Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu, Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava.