Sari la conținut

Studenţii de la Electronică au contribuit la finalizarea unei troiţe în Braşov

studentii-de-la-electronica-au-contribuit-la-finalizarea-unei-troite-in-brasov

Finalul lunii aprilie şi începutul lunii mai au adus materializarea câtorva mici proiecte ale Asociaţiei „Sfântul Ierarh Luca al Crimeei” din Braşov.

Sub îndrumarea părintelui Ciprian Nistor, studenţii de la Specializarea Electrotehnică din cadrul Facultăţii de Inginerie Electrică şi Ştiinţa Calculatoarelor de la Universitatea „Transilvania” din Braşov au participat la două evenimente marcante pentru comunitatea academică braşoveană: „Absolvenţi în faţa companiilor” (AFCO 2018) şi „Sesiunea de Comunicări Ştiinţifice Studenţeşti” (SCSS 2018).

În cadrul acestor două manifestări, studenţii au prezentat câteva lucrări practice ingenioase, bine-venite în contextul actual al utilizării surselor de energie regenerabilă.

Munca intelectuală a fost acompaniată şi de efortul fizic pe care tinerii studenţi şi voluntari l-au dăruit pentru finalizarea troiţei din faţa Capelei „Sfântul Ierarh Luca al Crimeei” şi „Sfântul Ierarh Andrei Şaguna”.

În paralel, tinerii s-au dedicat amenajării curţii interioare a troiţei de la baza Colinei Universităţii – monument istoric din 1867.

„Tot cu ajutorul voluntarilor şi a membrilor micii noastre comunităţi ne-am organizat pentru a dărui alimente şi lemne de foc unor familii lipsite de posibilităţi materiale. Pentru a putea susţine în mod constant activităţile de întrajutorare a celor nevoiaşi am lansat Proiectul «20» în cadrul căruia cei care doresc să participe contribuie lunar cu suma de 20 de lei (timp de un an de zile). Banii adunaţi vor fi centralizaţi lunar şi vor fi distribuiţi către cazurile sociale prioritare. Îi mulţumim bunului Dumnezeu pentru purtarea sa de grijă şi nădăjduim ca prin paşi mici să creştem ca o comunitate unită în credinţă şi dragoste de neam”, a explicat Pr. Ciprian Nistor.

Comentarii

Ultimă oră