Sari la conținut

Stratul consistent de zapada a adus si o crestere a numarului de evenimente din afara partiei

stratul-consistent-de-zapada-a-adus-si-o-crestere-a-numarului-de-evenimente-din-afara-partiei

Stratul consistent de zapada a adus si o crestere a numarului de evenimente din afara partiei. Serviciul Public Local Salvamont Brasov a fost solicitat sa intervina in 6 cazuri, implicand 8 persoane, care s-au accidentat sau ratacit, in timp ce practicau sporturile de iarna pe partiile din Poiana Brasov si Masivul Postavarul.

Este vorba si despre un caz, in care un grup de 3 persoane a plecat sa schieze in afara partiei amenajate si s-a ratacit. Din cauza stratului foarte gros de zapada, schiorii au ramas blocati in zona Vaii Seci si au fost ajutati catre salvamontisti. Schiorilor le este recomandat sa ramana doar pe partiile amenajate si sa nu mai iasa de pe acestea, deoarece, facand acest lucru, se expun unor pericole inutile.

Stratul de zapada proaspat depus, chiar daca este foarte consistent la acest moment, poate ascunde multe obstacole si pericole, iar posibilitatea de a se rataci este foarte mare, mai ales daca vorbim si de conditii meteo cu vizibilitate redusa, ca in cazul cetii, sau a ninsorii abundente. De la inceputul sezonului de schi, salvamontistii din Poiana Brasov au intervenit in 492 de cazuri, reprezentand 506 persoane care s-au accidentat, ratacit sau au trebuit sa fie evacuate.

Comentarii

Ultimă oră