Sari la conținut

Strada Sforii se va transforma în muzeu în aer liber!

strada-sforii-se-transforma-in-muzeu-in-aer-liber

De astăzi și până pe 15 septembrie 2018, se fac demersuri și se va lucra efectiv, astfel încât Strada Sforii să își schimbe înfățișarea cu ajutorul artei și imaginației, astfel ca să devină un real punct de atracție.

Cea mai îngustă stradă din România va deveni un muzeu un aer liber și va fi amenajată pentru a găzdui expoziții, mini-concerte, concursuri pentru lucrări de artă, evenimente pentru tineri si copii și alte activități culturale.

Acțiunea face parte din proiectul „Sfoara Brașovului”, implementat de către „Asociația Împreună pentru Dezvoltarea Comunității – AIDC” din Brașov în parteneriat cu Primăria Municipiului Brașov și cu Direcția Județeană pentru Cultură Brașov.


    Valoarea totală a proiectului este de 125.675 lei, din care finanțarea de la bugetul local, prin Ghidul de finanțare al proiectelor culturale, este de 99.983 de lei.

„În perioada 8 august – 15 septembrie 2018 readucem strada Sforii în atenția brașovenilor și vizitatorilor orașului, dându-i o înfățișare nouă cu ajutorul artei și imaginației”, a anunțat conducerea asociației.

Ce se va întâmpla pe Strada Sforii:

Strada Sforii – pasaj prin istorie – străjuită de clădiri monument istoric: strada își va spune povestea pe plăcuțele cu informații amplasate la cele două capete ale străzii


Strada Sforii – loc de observare și contemplare a frumuseții Tâmpei: vor fi reparate acoperișurile și jgheaburile, astfel încât Tâmpa va putea fi admirată și fotografiată din unghiuri neobișnuite


Strada Sforii – loc al dialogului: vizitatorii brașoveni și turiști, își pot scrie impresiile pe un panou de sticlă transparentă de 6 metri pătrați ce va fi amplasat de-a lungul unuia din pereții străzii


Strada Sforii – culoare și personalitate: lucrări de pictură murală realizate de artiști locali vor marca cele 23 ferestre care dau spre stradă


Strada Sforii – invitație la fotografii: o instalație urbană cu simbolul sforii care va fi amplasată la intrarea dinspre strada Cerbului, va semnaliza strada și va oferi cadrul pentru fotografii deosebite, cu perspectiva străzii Sforii pe fundal

În perioada amenajărilor, Strada Sforii va fi parțial accesibilă publicului vizitator.

.............................................................................................................................

Strada Sforii din Braşov, inclusă de publicaţia „Huffington Post” în topul celor mai înguste străzi din lume, este una dintre cele mai căutate artere de către turiştii care vizitează oraşul.

Construită în secolul al XV-lea, ca un coridor de urgenţă pentru pompierii cetăţii medievale Braşov, strada Sforii are între 110 şi 135 de centimetri lăţime şi 83 de metri lungime. Este situată între străzile Cerbului şi Poarta Schei.

Străduţa a fost restaurată în anul 2003 pentru a arăta ca în urmă cu 100 de ani. Pereţii clădirilor care străjuiesc obiectivul turistic au fost renovaţi, stâlpii de iluminat au fost schimbaţi cu unii cu aspect medieval, pe care s-au montat felinare.

De asemenea, a fost schimbat pavajul. Vizitatorii acestui obiectiv turistic trebuie să ştie că strada se află destul de aproape de Piaţa Sfatului, de Biserica Neagră, Bastionul Ţesătorilor, de Muzeul Casa Junilor sau Masivul Tâmpa.

Comentarii

Ultimă oră