Sari la conținut
stop-fenomenului-bullying-in-scoala-

Specialiștii spun că Bullying-ul este una dintre cele mai complexe forme de comportament agresiv și violență. Cu toate acestea, nu fiecare act de violență este o acțiune de bullying. Prin bullying se desemnează faptele prin care o persoană este intimidată, hărţuită, chiar terorizată. Ea este supusă unor agresiuni verbale, psihice şi chiar fizice, devenind ţinta unor răutăţi cum ar fi: tachinarea sau luarea în derâdere, bârfirea sau poreclirea, excluderea din cercul de amici, înghiontirea sau îmbrâncirea. Agresiunile se pot petrece atât față în față, cât și în mediul online (cyberbullying).


Fenomenul de bullying începe de multe ori ca un joc, însă se transformă într-un abuz care poate avea efecte foarte grave. Acest fenomen poate avea loc oriunde, la școală, în parc, în tabere, în cluburi sportive, în locuri frecventate de copii și tineri.

Iată recomadările oamenilor legii:

ELEVILOR:
- Să conștientizeze ca sunt victimele unor tipuri de comportament asimilat fenomenului de bullying (agresiuni fizice/psihice/online);
- Să evite să reacționeze violent în cazul în care sunt provocați;
- Să ceară sprijinul cadrelor didactice/părinților în cazul în care devin victime ale unui astfel de comportament;

PĂRINȚILOR/CADRELOR DIDACTICE :
- Să-i sfătuiască pe copii/elevi să nu intre în anturaje dubioase, să evite violența în rezolvarea conflictelor și să vă ceară sprijinul în orice problemă pe care o întâmpină ;
- Să supravegheze atent comportamentele copiilor/elevilor și să intervină prompt în cazul în care bănuiesc că există un comportament de tip bullying.

Comentarii

Ultimă oră