Sari la conținut

Știi după ce trebuie să te uiți pentru a alege un boiler electric potrivit pentru nevoile tale?

stii-dupa-ce-trebuie-sa-te-uiti-pentru-a-alege-un-boiler-electric-potrivit-pentru-nevoile-tale-

Boilerele au devenit extrem de populare în România ultimului deceniu, fiind surse mai stabile și mai rentabile de producere a apei calde menajere. Dacă la începuturi erau cumpărate în special de către cei care nu aveau cum să se racordeze la o instalație publică de apa caldă curentă, în prezent boilere sunt la mare căutare și în rândul constructorilor sau proprietarilor de case și vile.

Cele mai întâlnite boilere pe piața românească sunt cele electrice, în special datorită prețului lor mic de achiziție și pentru că sunt extrem de simplu de montat și de întrebuințat. Cu alte cuvinte, cei care nu își doresc să investească o sumă consistentă pentru a-și cumpăra o centrală termică pe gaze, pot alege cu încredere unul dintre numeroasele modele de boilere electrice disponibile pe piața românească, ale căror prețuri de pornire încep de la 250 RON.

Dacă ești hotărât să-ți cumperi un boiler electric trebuie să ai în vedere anumite aspecte și să analizezi oferta în funcție de necesitățile tale:

Capacitatea de stocare – Boilerele electrice pot livra o cantitate limitată de apă, așa că mărimea rezervorului trebuie aleasă în funcție de numărul persoanelor și de punctele de consum la care urmează să fie conectat. Rezervoarele celor mai multe dintre modele au capacități cuprinse între 10 și 200 de litri.

Un boiler cu o capacitate cuprinsă între 10 și 30 de litri poate asigura apă caldă pentru un singur utilizator și un singur punct de consum. Cele de 50 de litri sunt de obicei suficient de mari pentru a le satisface nevoile a doi utilizatori, respectiv două puncte de consum. În cazul mai multor consumatori, este nevoie de boilere cu capacități de la 80 de litri în sus.

Viteza de încălzire a apei – Fiecare boiler electric are nevoie de o anumită perioadă de timp pentru a încălzi apa la temperatura prestabilită. Odată ce apa este încălzită, aparatul va menține apa în baremul de temperatură fără să mai depună mari eforturi și fără mai consume foarte multă energie.

Puterea de funcționare a boilerelor electrice este indicată prin watti. Valorile variază între 1.0 și 1.80 kW pentru modelele de capacitate mică și medie. Practic, cu cât cifra este mai mare, cu atât apa se va încălzi mai repede după ce a fost consumată.

Presiunea – Pentru ca apa caldă să ajungă la punctele de consum, boilerul trebuie să mențin o presiune permanentă în cuva cu apă. Presiunea se măsoară de regulă în bari, iar un indicator de 6 este suficient pentru o singură sursă care este apropiată de boiler. În cazul în care aveți nevoie de o distanță mai mare între boiler și punctele de consum, cel mai indicat este să mizați pe variantele care indică o presiune de 8 bari. Totuși, în cazul în care aveți nevoie ca apa să urce unul sau mai multe etaje fără probleme, aveți posibilitatea de a alege și modele cu presiune de 10 bari.

Comentarii

Ultimă oră