Sari la conținut

Cei interesaţi despre cum pot da o mână de ajutor în acest sens pot obţine informaţii de la organizatori, care şi-au instalat un cort în Parcul Magnoliei, din Centrul Civic, din Brasov. Campania este iniţiată de Asociaţia “Milioane de Prieteni”, cu bani de la fundaţii de profil din Franţa şi Germania. Sterilizarea gratuită va începe din 10 iunie.
Winnetou şi Brigitte Bardot. Doi mari actori, iubiţi de români, Brigitte Bardot şi Pierre Brice (cunoscut pentru interpretarea personajului Winnetou), s-au implicat în campania de sterilitzare gratuită iniţiată de Asociaţia Milioane de Prieteni. Braşovenii pot primi mai multe informaţii la cortul amplasat marţi în Parcul Magnoliei din Centrul Civic. Patrupedele vor fi sterilizate la azilul canin din Triaj şi la cabinetele medicilor veterinari colaboratori. „Eu îi rog pe braşoveni să lucrăm împreună în interesul tuturor, nu trebuie neapărat să fie iubitori de animale. Dacă vrem să nu mai avem această problemă socială, civică, îi rog să mă ajute să rezolvăm. Această campanie este gratuită. Pentru cei care nu au posibilitatea să vină cu maşina, vom trimite noi o maşină şi vom lua câinele care va fi sterilizat”, a declarat Cristina Lapis, preşedinta Asociaţiei Milioane de Prieteni.
Sterilizarea este scumpă. „O sterilizare într-un cabinet, în funcţie de greutate, costă între 150 şi 350 de lei. În acest moment, campania este gratuită, fondurile vin din străinătate, iar manopera va fi realizată de medicii veterinari colaboratori în acest proiect”, ne-a spus Ciprian Cocianu, medic veterinar. Pentru început, este prevăzută sterilizarea a 500 de patrupede. „Cu siguranţă, este mult mai benefică sterilizarea decât eutanasierea câinilor, deoarece costurile necesare pe care municipalitatea trebuie să le suporte sunt infinit mai mici”, a declarat Flavius Bărbulescu, şef SPGA Braşov. Campania se va desfăşura pe toată perioada verii. Iniţiatorii speră ca braşovenii să vină în număr cât mai mare pentru a cere detalii despre sterilizarea câinilor.
Laura Nilescu

Comentarii

Ultimă oră