Sari la conținut
stegarii-peste-tarlungeni

FC Brașov a câștigat cu scorul de 2-0 (2-0), jocul amical disputat pe stadionul Tineretului în compania formației Unirea Tărlungeni. Ambele goluri ale partidei au fost marcate de Mugurel Buga în prima repriză.

Încă din primele minute, s-a observat cu ochiul liber că Braşovul joacă altceva față de ultimul amical. În faţa unei echipe bine pregătită fizic, „stegarii” au început să stăpânească mijlocul terenului, iar de aici au urmat câteva trasee extrem de interesante, cu multe mingii trimise în flancuri şi în faţa porţii. Cam aşa s-a născut şi primul gol al lui Buga (9), care l-a angajat în partea dreaptă pe Avram, iar de aici mijlocaşul a pasat din nou decisiv pentru „Pele”, care a deschis scorul, cu un şut sigur şi plasat de la marginea careului mare. Tot Buga (19) a semnat desprinderea, printr-un şut de efect, cu piciorul stâng la colţul lung.

Mulţi nervi şi un fault urât. În repriza secundă, atât Cosmin Bodea, cât şi Daniel Bona, au schimbat pe bandă rulantă, iar fazele de poartă s-au rărit considerabil. Doar Sorin Marin (53) a irosit o şansă imensă, când din colţul careului mic l-a luat la ţintă pe Căucă. Nu au lipsit nici intrările dure. Aşa s-a întâmplat spre finalul jocului, în momentul în care Horia Popa a fost lovit urât de Şerban. Deşi era intrat de câteva minute, mijlocaşul braşovean nu a mai putut continua şi a fost schimbat. S-a terminat 2 – 0 pentru FC Braşov, iar gândurile conducătorilor se îndreaptă acum spre fotbaliştii care trebuie să completeze lotul.

Bodea a fost mulțumit. „A fost un meci bun, contra unei echie bune, care are în componenţă jucători experimentaţi. Cred că în prima repriză am jucat un fotbal bun, în viteză, am reuşit să înscriem două goluri. Sunt mulţumit de joc şi de rezultat. Mai sunt şi greşeli pe care trebuie să le corectăm. Sperăm ca până la începutul campionatului să le eliminăm. Vrem să mai aducem un vârf de care eu cred că mai avem nevoie. Sper ca prima etapă la Baia Mare să avem tot lotul valid. Eu mă bazeze pe Mugurel Buga, i-am spus de la început. Am discutat cu el. Eu sper ca la fiecare joc să facă diferenţa, indiferent când ți cât va juca”, a spus Bodea.

Bona e supărat pe jucători. „O prestaţie jalnică. N-am văzut echipa asta să joace aşa de slab de când sunt la Tărlungeni, de un an. Jucătorii mei cred că e de ajuns să intre pe teren și acolo joacă numele. A fost un meci foarte slab, o echipă dezlânată, care n-a putut să schimbe ritmul. Am arătat jalnic. O înfrângere care ne ajută, pentru că ne-a arătat cu două săptămâni înainte de startul campionatului că suntem complet în afara fotbalului. Avem probleme în toate compartimentele. Această echipă care punea probleme peste tot a avut primul şut pe poartă şi primul corner în minutul 47. Îi felicit pe cei de la FC Braşov, că au fost mult mai motivaţi şi au arătat mult mai bine. În afară de nervi şi de gesturile reprobabile, nu am arătat nimic. Trebuie să plecăm de la zero, ăsta e adevărul”, a spus Bona.

FC Braşov – Unirea Tărlungeni 2 – 0 (2-0)

A marcat: Buga (9’, 19’)

Stadion: „Tineretului”

Spectatori: 300

FC Brașov: Căucă – Letan, Hlinca (Istrofor 60’), Puţanu, David – Avram (Olteanu 80’), Moraru,  Ianc (H. Popa 62’, Alex Burlacu 77’), Mareş – Buga (cpt) (Ene 62’), Rusu (V. Munteanu 53’).

Antrenor: Cosmin Bodea

Unirea Tărlungeni: Muţiu – Vlăsceanu (Burlacu 46’), Forika, Şerban (Iordache 75’), Bucur – Dâlbea – Monea (Vasiloi 46’), Minciună, Cioinac (S. Marin 46’), Chirciu (Pastor 60’) – L. Nicolae (cpt) (Paraschiv 80’).

Antrenor: Daniel Bona

Comentarii

Ultimă oră