Sari la conținut
stegarii-au-respectat-traditia

FC Braşov a continuat tradiţia meciurilor cu Gaz Metan Mediaş şi a reuşit să plece neînvinsă din meciul ce a contat pentru etapa a 24-a din prima ligă de fotbal, partida încheindu-se nedecis, scor 0-0. Gaz Metan Mediaş nu a reuşit să învingă niciodată echipa de sub Tâmpa.

Echipele Gaz Metan Mediaş şi FC Braşov au remizat, scor 0-0, într-un meci contând pentru etapa a 24-a a Ligii I, cu toate că medieşenii au evoluat în inferioritate numerică din minutul 47, ca urmare a eliminării mijlocaşului Valentin Negru. Stegarii au ratat o ocazie monumentală în minutul 19, când Buga singur din şase metri nu a reuşit să trimită mingea în poarta lui Pleşca. După ratarte, Buga şi-a scos tricoul de supărare şi a fost avertizat cu cartonaş galben. De partea cealaltă Llullaku, scăpat singur cu Mutu, nu a găsit drumul spre gol, timiţând pe lângă poarta braşovenilor. Mijlocaşul gazdelor, Valentin Negru, a fost eliminat în minutul 47 după un atac cu piciorul ridicat asupra lui Iulian Popa. Punctul obţinut de stegari în deplasarea de la Mediaş l-a costat destul de scump pe antrenorul Adrian Szabo care i-a pierdut pentru jocul cu Ceahlăul din runda următoare pe Iulian Popa şi Georgian Păun. Cei doi jucători ai Braşovului au primit cartonaşe galbene şi vor fi suspendaţi în etapa viitoare. Cu 31 de puncte adunate în acest campionat, Buga şi compania sunt pe poziţia a noua a clasamentului.

Punct cu punct se adună. La finalul partidei de la Mediaş, tehnicianul galben-negrilor, Adrian Szabo, era mulţumit de modul în care s-au prezentat elevii săi la această confruntare. „Cred că astăzi am câştigat un punct, pentru că ne-am dorit foarte mult să nu pierdem aici la Mediaş. După aspectul jocului pot spune că puteam câştiga toate cele trei puncte, dar la fel de bine, Mediaşul putea câştiga dacă Mutu nu intervenea excelent la lovitura liberă a lui Bawab. Pot spune că sunt mulţumit de jocul echipei. Până la urmă punct cu punct se adună. Am avut o organizare defensivă foarte bună şi am reuşit să evităm să oferim adversarilor faze fixe în preajma porţii noastre, faze de care ne temeam înainte de această partidă”, a spus antrenorul stegarilor, Adrian Szabo.

Şcoală de teatru la Braşov. Supărat pe punctele pierdute pe propriul teren în faţa Braşovului, antrenorul Mediaşului, Gigi Mulţescu, a spus că la Braşov este o şcoală de teatru, pentru că stegarii ar fi simulat foarte mult în acest joc.„Au fost două reprize total diferite. După prima repriză eram total nemulţumit de scor ţinând cont de cele patru ocazii mari de gol pe care le-am ratat. Situaţii ca ale lui Răzvan Avram sau Llullaku sunt mai greu de ratat decât de fructificat. Partea a doua m-a mulţumit, pentru că în zece oameni am reuşit să menţinem rezultatul, în faţa unei formaţii extrem de motivate. Una peste alta, eu spun că după prima repriză am pierdut trei puncte, însă după partea secundă pot spune că am câştigat un punct. S-a simţit şi venirea domnului Zotta la Braşov. Cred că au acolo sub Tâmpa o şcoală de teatru pentru că simulau foarte bine jucătorii de la Braşov”, a declarat la finalul partidei, tehnicianul celor de la Gaz Metan mediaş, Gigi Mulţescu.

Debut bun pentru Zotta. Noul director general al braşovenilor, Constantin Zotta, a fost mulţumit de jocul stegarilor şi crede că formaţia pe care o conduce poate urca în clasament. „Este un debut bun pentru mine. Cred că a fost un joc bun, care ne dă speranțe pentru viitor. Mie mi-au plăcut băieţii, mi-a plăcut cum s-a mişcat echipa în acest meci. Ar fi putut fi şi mai bine pentru noi dacă am fi reuşit să marcăm. Am avut câteva ocazii importante, dacă le valorificam luam sigur trei puncte, însă este bine şi aşa. Cred că am fost net superiori medieşenilor în această seară şi am demonstrat că putem urca în clasament. Nu se pune problema să fi existat un conflict între mine şi Gigi Mulţescu. Suntem prieteni vechi şi mai schimbăm câteva glume, ne mai tachinăm. Au fost câteva faze importante de arbitraj, care nu ştiu cât de bine au fost interpretate de arbitru. A fost şi o fază la Frăsinescu pe care nu ştiu cum a judecat-o arbitrul şi dacă nu cumva a fost penalty. Eu nu am văzut foarte bine de pe bancă. Cert este că noi am fost echipa mai bună şi ar fi trebuit să câştigăm în seara aceasta. Dacă înainte de meci cineva m-ar fi întrebat dacă sunt mulţumit cu un rezultat de egalitate, cu siguranţă aş fi răspuns că da. Acum spun că parcă am fi meritat să câştigăm. Este îmbucurător faptul că echipa a jucat bine, chiar foarte bine. Asta nu înseamnă că nu ne dorim mult mai mult”, a spus directorul general al stegarilor, Constantin Zotta.

Gaz Metan Mediaş – FC Braşov 0-0 (0-0)

Gaz Metan Mediaş: Pleşca - Radovici, Frăsinescu, Markovici, Petre - Negru, Tahar - Avram (Cojocnean '61, Vitinho '75), Eric de Oliveira (Ciucă '83), Llullaku - Bawab. Antrenor: Gheorghe Mulţescu.

FC Braşov: Mutu - Vagner, Oltean, Munteanu, Velayos – Machado, Mateiu - Viveiros (Tătar '81), Dias (Batin '73), Popa (Păun ‘66) - Buga.

Antrenor: Adrian Szabo.

Arbitru: George Găman (Craiova)

Asistenţi: Mircea Orbuleţ (Bucureşti) , Bogdan Gheorghe (Bucureşti)

Rezervă: Adrian Ilyeş (Ploieşti)

Observator: Florentin Ivan (Bucureşti)

Cartonaşe galbene: Avram, Eric, Tahar, Radovici, Bawab / Buga, Popa, Păun , Munteanu, Oltean

Cartonaş roşu: Negru

Comentarii

Ultimă oră