Sari la conținut
steaua-e-de-neoprit

Steaua e de neoprit. Campioana României a învins, în deplasare, cu scorul de 2-0 (0-0), echipa gruzină Dinamo Tbilisi, în prima manşă a turului trei preliminar al Ligii Campionilor. Golurile au fost marcat de Gabriel Iancu, în minutele 64 şi '80. În minutul 61, Ciprian Tătăruşanu a apărat o lovitură de la 11 metri executată de Xisco. Returul se va disputa marţea viitoare, de la ora 20.45, la Bucureşti.

Antrenorul echipei Steaua Bucureşti, Laurenţiu Reghecampf, a declarat după victoria din meciul cu Dinamo Tbilisi, scor 2-0, că formaţia sa ar fi revenit chiar dacă gruzinii ar fi înscris din penalti la scorul de 0-0. „Mai sunt 90 de minute de jucat. Era important să nu primim gol şi e bine că am marcat. Trebuie să jucăm la fel de serios şi în retur. Ştiam cum joacă, că sunt agresivi, că sunt foarte buni pe contraatac. Este foarte important pentru noi că am câştigat. Tătăruşanu joacă de la meci la meci tot mai bine. Dacă nu apăra penaltiul, alta era situaţia, dar sunt convins că am fi revenit şi că am fi marcat măcar un gol. Iancu este un fotbalist de mare valoare, foarte important pentru Steaua. I-am explicat ce trebuie să facă pe teren şi, dacă va respecta aceste chestiuni, atunci va deveni unul dintre cei mai buni fotbalişti din România", a spus Reghecampf.

Antrenorul echipei Dinamo Tbilisi, Dusan Uhrin Jr, a declarat după înfrângerea din meciul cu Steaua Bucureşti, scor 0-2, că formaţia sa putea câştiga dacă Xisco transforma penaltiul şi consideră că în acel moment s-a scris istoria jocului. „Nu avem şanse mari, dar ne vom lupta pentru şansa noastră. Trebuie să înscriem repede, asta e clar, şi vom încerca din răsputeri la Bucureşti. Pentru noi s-a terminat totul la acel penalti ratat. Steaua a marcat imediat după acel penalti şi am căzut, mai puteam primi 2-3 goluri pe final. L-am înlocuit pe Xisco pentru că nu a avut o evoluţie bună şi am încercat să jucăm altceva. Avem şi alţi atacanţi, nu e o problemă. Timp de 10 minute, după ce a ratat penaltiul, a fost complet ieşit din joc. Steaua a avut echipă foarte bună nu doar acum, ci şi anul trecut, dar puteam să îi batem dacă înscriam din penalti. Acolo s-a scris istoria jocului, acolo am pierdut! Nu ne aşteptăm să mai transferăm jucători până la retur, dar ne vor reveni nişte accidentaţi. Dar repet, noi am jucat bine până la penalti, a fost o victorie care ne-a scăpat, putea să fie realitate. Aşa este când întâlneşti echipe mari, îţi speculează orice greşeală, orice punct slab. Asta a făcut Steaua în această seară", a spus Uhrin Jr.

Iată rezultatele înregistrate în meciurile disputate aseară în turul trei preliminar al Champions League: Shakhter Karagandy - Skenderbeu 3-0, Austria Viena - Hafnarfjordur 1-0, Dinamo Tbilisi - Steaua 0-2, Nomme Kalju - Viktoria Plzen 0-4, Basel - Maccabi Tel Aviv 1-0, Nordsjaelland - Zenit 0-1, PAOK - Metalist Harkov 0-2, Dinamo Zagreb - Şerif 1-0, PSV - Zulte Waregem 2-0, Lyon - Grasshoppers 1-0. Astăzi se joacă partidele: APOEL Nicosia – Maribor, Molde - Legia Varşovia, Ludogoreţ Razgrad - Partizan Belgrad, Salzburg – Fenerbahce şi Celtic – Elfsborg.

Comentarii

Ultimă oră