Sari la conținut
steaua-debuteaza-in-grupele-lc

Primul hop, primele emoții pentru Steaua în grupele Champions League! Campioana României nu va avea o misiune uşoară în Germania, pe terenul celor de la Schalke 04. La Gelsenkirchen, fosta echipă a lui Ciprian Marica pleacă cu prima şansă, dar fotbaliştii lui Laurențiu Reghecampf  vor să dea lovitura în fieful nemților ! Meciul are loc miercuri, de la 21.45, la Gelsenkirchen.


Avantaj Steaua? Tehnicianul Stelei, Laurențiu Reghecampf, a „respirat” ani la rând aerul fotbalului din Germania. Portarul campioanei, Ciprian Tătăruşanu crede că steliştii au avantajul faptului că Reghecampf cunoaşte foarte bine fotbalul german. „E un avantaj foarte mare că Reghecampf cunoaşte campionatul Germaniei. Ştie să ne pregătească foarte bine atât fizic, cât şi psihic, ştie foarte bine ce să facem cu o echipă nemţească”, a spus Tătăruşanu. După ce au trecut de trei tururi preliminare pentru a se califica în grupele Ligii, gândurile steliştilor zboară încă de pe acum la primăvara LC! „Vrem să ne calificăm în primăvara Ligii. De aceea ne-am chinuit atât, de aceea am jucat atâtea tururi preliminare. Am încercat să ne calificăm, am reuşit. Acum ce să facem, venim doar să dansăm pe lângă ei şi  să facem act de prezenţă? Nu, încercăm şi sperăm să ne iasă”, a spus şi fundaşul Iasmin Latovlevici.
Chelsea şi restul? Diplomat, antrenorul lui Schalke, Jens Keller, a recunoscut că în grupa E nu există o favorită certă la calificarea mai departe de pe poziţia secundă. Totuşi, Keller acordă celor de la Chelsea prima şansă la…. primul loc. „Steaua este foarte puternică, a câştigat aproape tot în Liga I şi în preliminarii, dar Schalke va face totul pentru a obţine prima victorie din Liga Campionilor. Steaua a dovedit că are forţă, a câştigat grupa din Europa League anul trecut, deci nu e outsider. În această grupă probabil că doar Chelsea e favorită, iar restul echipelor au şanse egale pentru locul secund”, a spus tehnicianul. Keller
„Oracolul din Bălceşti” prezice! Preşedintele Ligii Profesioniste de Fotbal, Dumitru Dragomir, crede că Steaua poate acumula zece puncte în Grupa E a Ligii Campionilor, dacă nu pierde cu Schalke 04. „Ar fi o cinste pentru România dacă Steaua ar trece de grupe. Ar fi o mândrie să vedem o echipă în primăvara Ligii Campionilor, ar fi ceva demenţial acum pe sărăcia asta cumplită care s-a abătut asupra României. Cred că Steaua poate să-i bată pe toţi sau să ia bătaie de la toţi la nivelul acesta. Depinde cum pleacă. Dacă nu ia bătaie de la Schalke, eu zic că face peste zece puncte”, a declarat Dragomir.
Brigadă din  Turcia. Arbitrul turc Cuneyt Cakir va conduce la centru meciul dintre Schalke04 şi Steaua.Cakir va fi ajutat la cele două linii de către Bahattin Duran şi Tarik Ongun, iar asistenţi suplimentari vor fi Baris Simsek şi Mete Kalkavan. Rezervă va fi Cem Satman. Delegat UEFA este scoţianul Alan McRae, în timp ce arbitrii vor fi supervizaţi de către Francesco Bianchi, din Elveţia. Cuneyt Cakir a mai condus Steaua într-o singură partidă până acum, în sezonul 2009-2010 al UEFA Europa League, când roş-albaştrii au trecut, scor 3-0, de scoţienii de Motherwell FC.

Comentarii

Ultimă oră