Sari la conținut

Statul oferă teren GRATUIT pentru tinerii care vor să îşi construiscă o casă

statul-ofera-teren-gratuit-pentru-tinerii-care-vor-sa-isi-construisca-o-casa

Statul oferă teren gratuit pentru tinerii cu vârste între 18 şi 35 de ani care vor să îşi construiască o casă.

Pentru a putea fi eligibili, aceştia trebuie să îndeplinească anumite condiţii. Aceştia pot solicita administraţiei publice de care aparţin să primească 1.000 de mp, unde îsi pot ridica o casă. Ei au însă obligaţia să înceapă construirea locuinţei în maximum un an, scrie romaniatv.net.

Aceste suprafeţe de teren, pe care ar trebui să le primească tinerii care le solicită, fac parte din domeniul privat al unităţilor administrativ-teritoriale. Astfel cei care vor să ceară ajutor din partea autorităţilor locale de care aparţin trebuie să ştie următoarele lucruri, potrivit Adevarul.

- Trebuie împlinita vârsta de 18 ani;

– la data depunerii cererii, precum şi la data rezolvării acesteia nu au avut sau nu deţin în proprietate o locuinţă ori un teren destinat construirii unei locuinţe proprietate personală, atât în localitatea în care se solicită atribuirea în folosinţă a unui teren, cât şi în alte localităţi.

Cererea pentru atribuirea terenului se depune la sediul consiliului local al unităţii administrativ-teritoriale în care solicitantul îsi are domiciliul şi va fi însoţită de următoarele documente:

– copie de pe certificatul de naştere

– copie de pe actul de identitate;

– declaraţia solicitantului, pe propria răspundere, că nu deţine sau că nu a deţinut în proprietate o locuinţă ori un teren destinat construirii unei locuinţe.


Comentarii

Ultimă oră