Sari la conținut
statia-ratbv-de-la-mesota-va-fi-mutata

Noua staţie RATBV, amplasă imediat după intersecţia bulevardelor Kogălniceanu şi Victoriei, va fi operaţională în jurul datei de 23 martie!

   Staţia RATBV „Meşotă” de pe Bulevardul Mihail Kogălniceanu va fi mutată imediat după intersecţia acestei artere cu Bulevardul Victoriei.

Lucrările de amenajare a noii staţii au început deja şi potrivit reprezentanţilor municipalităţii braşovene, vor dura aproximativ două săptămâni.


   Spre deosebire de actuala staţie din dreptul Colegiului Naţional „Dr. Ioan Meşotă”, cea nouă va avea o alveolă cu o lungime de aproximativ 100 m, iar pentru amenajarea acesteia va fi mutat un stâlp al RATBV şi au fost tăiaţi câţiva arbori. „În aproximativ două săptămâni firma care se ocupă de reparaţia şi întreţinerea străzilor va termina lucrările care îi revin”, a anunţat purtătorul de cuvânt al Primăriei Braşov, Sorin Toarcea.


      În paralel cu intervenţiile la infrastructura rutieră se vor realiza şi cele pentru amenajarea staţiei propriu-zise, care presupun, printre altele, mutarea panoului electronic de informare a călătorilor şi racordarea acestuia la reţelele electrice şi de comunicaţii. De altfel, potrivit directorului RATBV, George Cornea, noua staţie va deveni operaţională în jurul datei de 23 martie 2020.

  Reamintim că la finalul lunii trecute Comisia de Circulaţie a municipiului Braşov a stabilit măsurile care vor fi luate pentru reducerea riscului de accidente în zona Colegiului Naţional „Dr. Ioan Meşotă”, una dintre măsuri fiind mutare staţiei RATBV.


    Tot atunci, membrii Comisiei au decis că zona staţiei din dreptul liceului, la limita cu carosabilul, va fi amenajată ca zonă verde, cu copaci, şi cu elemente de siguranţă, astfel încât şoferii care nu respectă viteza legală şi scapă maşina de sub control să nu mai ajungă pe trotuar. Înainte de această zonă sensibilă, municipalitatea va monta un sistem de măsurare şi informare a şoferilor cu privire la depăşirea vitezei legale.


    Acest sistem va măsura viteza maşinilor pe fiecare bandă în parte, îi va informa pe şoferi cu privire la viteza maşinii, precum şi, în cazul depăşirii vitezei legale, vor fi postate mesaje de conştientizare a riscului la care se supun, precum şi a prevederilor legale pe care le încalcă.


  Totodată, Primăria Braşov a demarat procedura pentru achiziţionarea unui sistem radar tip „pistol” (sistem laser de măsurare a vitezei TruCAM2). Acesta va fi pus la dispoziţia Serviciului Rutier din cadrul Poliţiei Municipiului Braşov (prin aceeaşi procedură care a fost făcută şi cu ISU) şi va fi utilizat exclusiv pe teritoriul municipiului Braşov.

Comentarii

Ultimă oră