Sari la conținut

700 de lei sunt costurile totale pentru debranşarea de la CET Braşov pentru un apartament de doua camere.


De lunea viitoare braşovenii care vor să renunţe la serviciile CET pot să depună cererea de debranşare. Procedura ca şi documentaţia necesară au rămas la fel ca în ultimii trei ani. Astfel primul drum trebuie făcut la sediul CET de pe Strada Pictor Luchian nr. 25, unde se face înregistrarea cererii de debranşare.


Taxe peste taxe. Solicitantul primeşte un set de formulare: pentru acordul de debranşare din partea asociaţiei de proprietari, o cerere pentru eliberarea avizului consultativ şi o cerere pentru eliberarea unui referat tehnic de specialitate de către CET şi poate achita pe loc 100 de lei pentru avizul de deconectare, la fel ca anul trecut.  După acordul asociaţiei de proprietari şi al vecinilor direcţi, trebuie achitate taxele de debranşare, adică 100 de lei, pentru blindarea fiecărui calorifer din apartament şi 60 de lei, pentru blindarea fiecărui racord de apă. Se mai completează o cerere pentru eliberarea referatului de specialitate, după verificarea debranşării, documentul fiind taxat tot cu 70 de lei, ca anul trecut.

1.000, taxă de urgenţă. Dacă se doreşte urgentarea procedurii - aviz şi operaţiunea de debranşare în 48 de ore de la înregistrarea documentelor şi achitarea taxelor şi nu 45 de zile - în plus faţă de taxele de mai sus,
opţional, se achită o taxă de urgenţă, în valoare de 1.O00 lei (ca în 2008, în 2009 fiind mai mare cu 200 de lei).  Debranşarea mai ieftină. Directorul CET, Florin Cuţitei a  precizat că deja se efectuează debranşări colective, acolo unde există solicitări, fiind vorba de blocuri în care mai erau doar câte 2-3 apartamente racordate la CET. Debranşarea "în bloc" este mai ieftină, în funcţie de situaţie, fiind de achitat între câteva zeci şi maximum 200 de lei de fiecare apartament, costurile pentru blindarea racordurilor de apă caldă şi căldură din subsolul imobilului. Singura condiţie este ca toată lumea să-şi dea acordul, iar facturile către CET să fie achitate la zi. Ultima dată până la care se poate solicita debranşarea individuală este 15 august, iar pentru cea colectivă, 15 septembrie.CET Braşov deserveşte la ora actuală circa 27.000 de apartamente, faţă de 80.000, la începutul anilor "90.

Comentarii

Ultimă oră