Sari la conținut

Stagiunea spectacolelor pentru copii, la Operă, se încheie cu „Meşterul păpuşar”

stagiunea-spectacolelor-pentru-copii-la-opera-se-incheie-cu-mesterul-papusar

Miercuri, 6 iunie 2018, de la ora 11.00, în Sala Operei, stagiunea 2017 – 2018 dedicată spectacolelor pentru copii se încheie cu cea mai recentă premieră – spectacolul de balet „Meşterul păpuşar”, după celebra „Coppélia”, un model clasic al genului coregrafic, pe muzică de L. Delibes.


   Acţiunea este plasată într-un mic târg din Boemia. Eroul central, Coppélius, este un bătrân misterios care duce o viaţă izolată, construind păpuşi mecanice şi trăind cu speranţa că, într-o bună zi, va reuşi să le însufleţească prin formulele sale magice. Tânăra Swanilda pătrunde în atelierul meşterului şi se substituie celei mai frumoase păpuşi. Prefăcându-se că reacţionează la semnele magice încercate de Coppélius, îl face să creadă că şi-a împlinit visul. În cele din urmă, Coppélius îşi dă seama că a fost înşelat. Prin farsa ei, Swanilda îl induce în eroare şi pe Franz, logodnicul ei, de a cărui purtare era jignită şi pe care izbuteşte să-l recucerească. Nunta Swanildei cu Franz încheie baletul.


   În spectacolul de balet pentru copii „Meşterul păpuşar”, pe muzică de L. Delibes, ce se va desfășura mâine, 6 iunie 2018, ora 11.00, în Sala Operei Brașov, se vor afla în distribuţie soliştii şi ansamblul de balet al Operei Braşov.


  Regia și adaptarea coregrafică îi aparțin lui Alexandru Fotescu, iar scenografia este semnată de Rodica Garștea.


  Lorand Cristian, în rolul povestitorului, va puncta, special pentru copii, cele mai importante momente ale spectacolului.


   Preţul biletelor este de 10 lei.

Comentarii

Ultimă oră