În premieră braşovenii vor putea admira actul „Il Tabarro” din opera lui Giacomo Puccini, Il Trittico, în regia lui Alexandru Nagy, unul dintre cei mai tineri regizori de operă din România.
Aşadar sâmbătă, 14 septembrie, de la ora 18,30 sunteţi aşteptaţi la un spectacol de excepţie la Opera Braşov.
La doar 23 de ani Alexandru Nagy este cel mai tânăr licenţiat în regie de operă din România.
Prospăt absolvent al unui master în Regie de Teatru din Londra de la University Of Essex şi licenţiat în actorie Alexandru a regizat şi opera lui Giacomo Puccini, Il Tabarro din Il Trittico, ce va deschide stagiunea permanentă a Studioului Experimenbtal de Operă. „În primul rând nu a fost alegerea mea, a fost o propunere din partea domnului Ovidiu Mezei care a avut generozitatea să-mi ofere acestă şansă deosebită. Repetiţiile au decurs foarte bine având în vedere că eu am început să mă pregătesc pentru asta din luna martie”, a declarat regizorul Alexandru Nagy.
„Prima parte a stagiunii este sub semnul aniversării celor 60 de ani de la înfiinţarea instituţiei şi de asemenea deschiderea va fi un pic atipică pentru că ne-am gândit să deschidem oficial stagiunea Studioului Experimental de operă cu a treia parte din Trittico de Puccini şi anume Il Tabarro iar apoi să avem deschiderea oficială a stagiunii permanente a Operei din Braşov cu „Traviata” aşa cum publicul este obişnuit”, a declarat Cecilia Doiciu director Direcţia de Cultură, Primăria Braşov.