Bastionul Ţesătorilor va fi în acestă vara cetatea teatrului şi a muzicii instrumentale. Timp de două luni aici vor avea loc reprezentaţii teatrale de excepţie şi muzică de calitate. Toate organizate de Centrul Cultural Reduta în colaborare cu Centru de Muzică Veche al Universităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti, Teatrul Logos şi Trupa Independentă Teatrul Vostro din Sibiu.


Stagiunea de vară începe vineri la Bastionul Ţesătorilor cu o surpriză pentru braşovenii care doresc să participe la eveniment. „Aşteptăm publicul începând cu ora 19:00 deşi concertul începe la ora 21:00. Îi aşteptăm cu o surpriză, un bal baroc, o introducere în atmosfera barocă. O să avem la intrare un punct unde vom oferi publicului măşti roşii şi negre”, a declarat Marius Cisar director Centrul Cultural Reduta Braşov. „Am alcătuit câteva programe cât mai atractive de muzică veche, muzică barocă, care să pună în valoare şi locul care este deosebit, Bastionul Ţesătorilor, de aici şi numele de bastion baroc pentru că barocul este bineînţeles legat de Transilvania şi de Braşov dar este o mişcare foarte puternică acum şi în occident”, a spus Mihail Ghiga director centrul de Muzică Veche al Universităţii de Muzică Bucureşti.

Printre invitaţii care vor participa la eveniment îi putem aminti pe soprana Ana Cebotari, Ciprian Câmpean, Claudiu Lobonţ, Roxana Oprea, Fernanda Romila, Erich Turk, Tudor Anghelescu şi alte nume de marcă. „Din 2 în 2 săptămâni pentru că aşa vom avea spectacole şi concerte vinerea, seara de vineri va fi dedicată muzicii iar seara de sâmbătă va fi dedicată teatrului, vom avea spectacole de teatru medieval”, a mai adăugat Marius Cisar.