Sari la conținut

Stadion Liberia, transformat în spital din cauza virusului Ebola

stadion-liberia-transformat-in-spital-din-cauza-virusului-ebola

Stadionul "Antoinette Tubman", din Monrovia (Liberia), va fi transformat în două centre de tratament pentru victimele virusului Ebola, a anunţat FIFA, într-un comunicat postat pe site-ul oficial.
Potrivit fifa.com, Organizaţia Mondială a Sănătăţii a identificat stadionul ca fiind cel mai potrivit loc în ceea ce priveşte eficienţa şi siguranţa, astfel că arena va fi transformată în centre de tratament.

"Datorită colaborării continue dintre FIFA şi Naţiunile Unite, acum putem folosi puterea fotbalului pentru a combate epidemia Ebola. Pentru a elimina orice îngrijorare cu privire la impactul unităţilor de tratament asupra gazonului instalat recent FIFA a propus să acopere orice daună", a declarat preşedintele forului fotbalistic mondial, Joseph Blatter.

FIFA a mai anunţat că la următoarea şedinţă a Comisiei de Finanţe, la 25 septembrie, forul va propune că folosească resurse din fondul său de solidaritate pentru a susţine federaţiile din ţările afectate de Ebola (Sierra Leone, Liberia şi Guineea).

Comentarii

Ultimă oră