Sari la conținut

SRI acuzat că pregăteşte o „supraveghere în masă”

sri-acuzat-ca-pregateste-o-supraveghere-in-masa

Patru ONG-uri acuză SRI că a început un proiect de supraveghere în masă.

Potrivit Mediafax, cele patru organizaţii neguvernamentale au trimis, astăzi, o scrisoare deschisă mai multor instituţii naţionale şi europene, prin care cer anularea proiectului SRI, finanţat din fonduri europene.

Asta după ce Serviciul Român de Informaţii a câştigat un proiect pe fonduri europene prin care intenţionează să achiziţioneze software şi hardware de 25 de milioane de Euro pentru asigurarea interoperabilităţii sistemelor informatice.

Într-un comunicat al Asociaţiei Pentru Apărarea Drepturilor Omului în România – Comitetul Helsinki se arată că proiectul are un potenţial de supraveghere generalizată a întregii populaţii a României, un adevărat sistem informatic Big Brother care nu garantează drepturile cetăţeneşti şi încalcă serios drepturile fundamentale.

Scrisoarea a fost trimisă atât premierului, cât şi Comisiei Europene, SRI şi CSAT, iar semnatarii ei cer anularea proiectului.

Serviciul Român de Informaţii nu a făcut nicio precizare referitoare la acest subiect până la momentul transmiterii ştirii pe Mediafax.

Comentarii

Ultimă oră