Sari la conținut
sprijin-pentru-functionarii-cu-salarii-taiate-

Demers comun: sindicat, executiv judeţean, legislativ şi parlamentari de Braşov, pentru ştergerea datoriilor funcţionarilor publici care au încasat ilegal diverse sporuri, conform unei hotarari data de instanta de judecata, in urma actiunii Curtii de Conturi.
Conducerea Consiliului Judeţean este îngrijorată că oamenii care lucrează în sistemul protecţiei sociale vor pleca pe capete din cauza că vor primi salarii tăiate semnificativ, dacă nu se instituie pentru ei, urgent, o amnistie fiscală.
Autorităţile judeţene sunt îngrijorate că numărul şi aşa mic al angajaţilor de la Direcţia de Protecţie Socială, va scădea considerabil, ţinând cont că unii dintre angajaţi vor ajunge acasă cu 400 de lei, în urma tăierilor salariale. Reamintim că, din februarie, funcţionarii vor primi salarii mai mici cu 30% şi nu vor mai avea parte de sporul de dispozitiv de 25%. Astfel, oamenii din administraţia publică trebuie să returneze sporurile încasate în urmă cu aproximativ doi ani.
„Am făcut un prognostic, dacă noi vom pierde acest proces,  la Direcţia Copilului  vom avea cazuri în care unii angajaţi vor rămâne cu 400 de lei pe lună. Şi aşa avem un deficit de 200 de persoane. Vom asista la o catastrofă din punctul de vedere al asigurării actului de protecţie socială” a declarat Mihai Pascu, vicepreşedintele CJ
„În aceeaşi speţă, în 8 cazuri au câştigat salariaţii, în  40 de cazuri au pierdut salariaţii. Firesc era ca în toate cazurile fie să piardă, fie să câştige. Eu sper să câştigăm şi, dacă nu se va întâmpla acest lucru, categoric va fi nevoie de ajutor ” a declarat Aristotel Căncescu, preşedintele CJ Braşov.
Oficialii administraţiei judeţene şi angajaţii vizaţi aşteaptă din partea parlamentarilor o amnistie fiscală excepţională pentru cazul de la Braşov.

Comentarii

Ultimă oră