Sari la conținut

Sprijin la ANAF, de la studenţii de la Ştiinţe Economice

sprijin-la-anaf-de-la-studentii-de-la-stiinte-economice-

50 de studenţi de la Ştiinţe Economice îi ajută pe braşoveni să-şi completeze declaraţiile!


   Nu de puţine ori se întâmplă să fim puşi în situaţia de a completa un formular la ANAF şi să avem nevoie de ajutor. Iar dacă e aglomerat la ghişee sprijinul poate veni... din afara ghişeelor.

50 de studenţi de la Facultatea de Ştiinţe Economice îşi desfăşoară stagiul de practică la sediul Agenţiei Naţionale de Administare Fiscală (ANAF) de la Braşov. Câteva ore pe zi le petrec la sediul Agenţiei. În acest timp se fac utili atât angajaţilor Fiscului, cât şi braşovenilor care au nevoie de informaţii pentru completarea şi depunerea diverselor acte fiscale.

„Ajutăm contribuabilii să-şi completeze declaraţiile, îi îndrumăm către ghişeele corespunzătoare, dacă sunt persoane juridice, fizice, dacă nu ne descurcăm, avem serviciul de asistenţă unde îi trimitem şi ascultăm şi noi pentru a învăţa. Ţinând cont că suntem la Ştiinţe Economice, specializarea Finanţe-Bănci, ne ajută foarte mult această practică”, a explicat o studentă.

Pentru contribuabilii braşoveni ajutorul este „binevenit”, după cum spun ei, mai ales dacă persoana care solicită ajutorul nu este familiarizată cu formularele pe care trebuie să le completeze.

„Este un câştig de ambele părţi: ei învaţă partea practică a ceea ce înseamnă ANAF, cum îşi fac conturi online, cum depun declaraţii mai uşor, cum fac plăţi mai uşor, cum să-şi completeze corect declaraţiile, ceea ce transmit mai departe contribuabililor, îi ajută pe aceştia. Câştigăm şi noi, fiindcă ne ajută cu asistenţa la ghişee, câştigă şi ei experienţă practică”, a explicat Nicoleta Ursu, purtător de cuvânt ANAF Braşov.

Anul acesta practica studenţilor se va desfăşura în ambele semestre, nu doar semestrul al II-lea cum se întâmpla în trecut.

Comentarii

Ultimă oră