Sari la conținut

Dezastru la Oltchim

Vicepreşedintele CS Oltchim, Andrei Luca, a declarat că echipa feminină nu va fi înscrisă în Liga Campionilor, iar pentru competiţia naţională se va lua o decizie până la finalul lunii în curs, când este termenul-limită de înscriere. „Termenul-limită la EHF este de 11 iunie. Noi am sperat că vom găsi o soluţie financiară până în 10 iunie, dar a devenit clar că nu vom avea sprijinul financiar de care avem nevoie. Astfel că echipa nu va participa în Liga Campionilor, am şi anunţat federaţia europeană. Cât despre Liga Naţională, nu pot spune nimic acum. Termenul de înscriere este de 30 iunie, conform anunţului FRH, iar până atunci încercăm să facem pas cu pas totul", a declarat Andrei Luca.  Vicepreşedintele CS Oltchim a mai precizat că niciuna dintre jucătoarele aflate încă sub contract, adică Iulia Curea, Iulia Managarova, Nicoleta Safta, Daniela Băbeanu şi Eliza Buceschi, nu au anunţat oficial că ar urma să plece la o altă echipă. „Nu vreau să comentez ce se scrie şi ce zvonuri sunt despre jucătoarele noastre aflate sub contract. Noi nu am primit nicio informare oficială din partea lor, e tot ce pot spune în prezent”, a explicat Luca. Campioana Oltchim Râmnicu Vâlcea avea drept de joc în ediţia 2013-2014 direct în faza grupelor. EHF nu a anunţat încă echipele participante şi plasarea lor în urnele valorice, între care se vor afla şi unele pe bază de wild-card, dar România nu va putea substiui absenţa Oltchimului cu un alt club. România pierde astfel un loc de Liga Campionilor, chiar cel calificant în faza grupelor, şi va fi reprezentată doar de vicecampioana HCM Baia Mare, în tur preliminar.

Cinci pentru Europa League

Preşedintele clubului Pandurii Târgu Jiu, Marin Condescu, a declarat că lotul echipei gorjene pentru sezonul 2013/2014 va fi completat în perioada următoare, menţionând că negociază cu cinci jucători străini. Cei cinci fotbalişti au activat în campionatele din fosta Iugoslavie şi au vârste cuprinse între 21 şi 25 de ani. „Am pornit negocierile cu jucătorii care sunt în activitate, încă nu am găsit până acum pentru posturile care sunt la noi deficitare jucători liberi de contract. Eu vă spun pe cei cu care suntem acum în tratative, asta nu înseamnă că vor veni toţi. Avem aici o listă cu cinci jucători cu care vom mai discuta: Djordje Despotovici - atacant sârb de 21 ani care joacă la Spartak Subotica şi este şi la naţionala de tineret a Serbiei, Admir Adrovici - atacant de 25 de ani din Muntenegru care a jucat la FK Buducnost, Ifeany Victor Onylo – atacant nigerian de 22 ani care a jucat la FK Javor Ivanjica, Aleksandar Sofranac - fundaş central de 22 ani din Muntenegru care a jucat la FK Mladost Podgorica şi Vladica Brdarovski - fundaş dreapta de 23 ani din Macedonia şi a jucat la FK Rabotnicki Skopje", a explicat Condescu. Condescu a mai spus că echipa are nevoie pentru participarea în cupele europene de 11 jucători care să fie de aceeaşi valoare cu titularii din teren.

Argint pentru Juratoni

Pugilistul Bogdan Juratoni a pierdut finala categoriei 75 de kilograme din cadrul Campionatelor Europene de box de la Minsk, el obţinând astfel medalia de argint. Juratoni a fost învins în finală de irlandezul Jason Quigley.

Serena nu are rivală

Jucătoarea americană Serena Williams, lider în clasamentul WTA, a câştigat, sâmbătă, pentru a doua oară, turneul de la Roland Garros, acesta fiind al 16-lea său titlu de Grand Slam. Williams a învins-o în finală, cu scorul de 6-4, 6-4, pe sportiva rusă Maria Şarapova, cap de serie numărul 2 şi câştigătoarea din 2012 a turneului francez. Şarapova nu a mai reuşit să o învingă pe Serena Williams de nouă ani. Cele două sportive s-au întâlnit până în prezent de 16 ori, iar americanca s-a impus în 14 meciuri. Serena Williams a devenit, la 31 de ani şi 247 de zile, cea mai în vârstă jucătoare care a câştigat turneul de la Roland Garros după 1968. Americanca s-a mai impus la Roland Garros în 2002, când avea 20 de ani şi a învins-o în finală pe sora ei, Venus. Victoria de sâmbătă a fost a 31-a consecutivă din acest sezon pentru Serena Williams.

Mutu va fi antrenat de Fabrizio Ravanelli

Echipa corsicană Ajaccio, la care evoluează şi internaţionalul român Adrian Mutu, s-a salvat de la retrogradare în Ligue 1, dar antrenorul Albert Emon a invocat probleme personale şi a renunţat la postul de antrenor al formaţiei din Ligue 1, la finalul sezonului. Oficialii grupării franceze l-au convins pe fostul atacant al formaţiilor Juventus Torino şi Olimpique Marseille, Fabrizio Ravanelli, să semneze un contract pe doi ani. Astfel, fostul star din naţionala Italiei este noul antrenor al formaţiei unde evoluează şi Mutu.

Din nou la mondiale

Naţionala de handbal feminin a României s-a calificat, sâmbătă, la Oradea, la turneul final al Campionatului Mondial din 2013, după ce a eliminat reprezentativa similară a Slovaciei, în meciul retur din play-off-ul competiţiei. România a câştigat meciul de sâmbătă, cu scorul de 30-22 (18-14), după ce în manşa tur, în urmă cu o săptămână, se impusese cu 23-21 (12-11).  Pentru naţionala României au punctat Ţăcălie, de 11 ori, Pintea şi Nechita de câte 4 ori, Brădeanu şi Buceschi câte trei goluri, Chiper 2, Perianu, Agrigoroaie şi Marin câte un gol. Cu scorul general de 53-43, România s-a calificat la turneul final al Campionatului Mondial din acest an, găzduit de Serbia, în intervalul 7-22 decembrie. La turneul final sunt calificate deja Serbia (gazdă), Norvegia (campioană mondială en-titre), Muntenegru şi Ungaria (semifinaliste CE din 2012), plus Algeria, Angola, Congo, Tunisia, Coreea de Sud, China, Japonia şi Australia (clasări pe locurile 1-3 în campionatele continentale). Opt locuri vor mai reveni echipelor europene, care vor câştiga în play-off, la acest final de săptămână, iar ultimele patru echipelor cel mai bine clasate la Campionatul Pan American din această vară. Naţionala feminină a României este singura din lume care a participat la toate ediţiile CM, cea din 2013 fiind a 21-a din istorie.

Dinamo îl vrea pe golgheterul Macedoniei

Mai sunt doar nouă zile până când jucătorii lui Dinamo se vor reuni, iar „roş-albii" caută ca până pe 17 iunie să îşi contureze cea mai mare parte a lotului. Momentan, certitudini pentru prima echipă sunt Asanovic, Hasanovic, Joel Thomas şi Valentin Lazăr, dar oficialii „câinilor” discută şi pentru un atacant de clasă, care a terminat în acest an pe primul loc în topul golgheterilor din Macedonia. Jovan Kostovski  în vârstă de 26 de ani, joacă la Vardar Skopje, campioana Macedoniei din sezonul recent încheiat, performanţă la care atacantul de 1,88 metri a contribuit din plin, prin cele 22 de goluri marcate. Astfel, Kostovski le-a atras interesul oficialilor dinamovişti, mai ales că angajamentul său expiră la finalul acestei luni, dar discuţiile sunt momentan în stadiu incipient, în bună măsură din cauza salariului jucătorului. Se pare că acesta câştigă peste 5.000 de euro lunar în capitala Macedoniei, sumă peste care şefii din „Ştefan cel Mare” nu prea sunt dispuşi să negocieze în prezent.

Au ratat calificarea

Naţionala de volei feminin a României a ratat, sâmbătă, în deplasare, calificarea la turneul final al Campionatului European din 2013, după ce a fost învinsă şi în manşa retur a barajului de reprezentativa Cehiei. Cehia a câştigat meciul de sâmbătă cu 3-1 (25-11, 25-18, 23-25, 25-22). În tur, formaţia cehă a câştigat şi la Craiova, cu 3-0, astfel că dubla victorie îi aduce calificarea la turneul final al Campionatului European din acest an. Cehia va juca în grupa D, la Schwerin, cu Polonia, Serbia şi Bulgaria. Turneul final al Campionatului European va avea loc în perioada 6-14 septembrie în Germania şi Elveţia.

Ruşinea fotbalului românesc

Reprezentativa de tineret a României a remizat, în deplasare, scor 2-2, cu selecţionata Insulelor Feroe, într-un meci contând pentru grupa a 6-a de calificare la turneul final al Campionatului European Under 21, ediţia 2013-2015. Pentru România au marcat Gabriel Iancu '47 şi Buş '85, iar pentru Insulele Feroe au înscris Zachariasen '29 şi Igason '90+4. Din grupa României mai fac parte echipele Germaniei, Irlandei şi Muntenegrului. În Cehia, la turneul final se califică şapte ţări, plus cea gazdă. Câştigătoarele din cele zece grupe şi cele mai bune patru echipe de pe locul doi vor disputa jocuri de baraj în 2014. „Ştiţi de ce sunt supărat? Că unii jucători care veneau la convocare acum un an de zile, au regresat, nu au progresat. Sunt o groază de greşeli pe faza defensivă pe care le facem, inadmisibile, şi sunt îngrijorat, pentru că acele greşeli le-am văzut şi în campionat la jucătorii respectivi. Nu avem perspective foarte frumoase şi dacă nu se va schimba ceva în atitudinea şi în mentalitatea jucătorilor tineri români, să ştiţi că ne vom avânta din ce în ce mai mult într-o mocirlă”, a declarat selecţionerul echipei de tineret, Emil Săndoi.

Comentarii

Ultimă oră