Sari la conținut
sport-pe-scurt-7-octombrie

Duble pe teren propriu, în cupele europene!

Echipele de handbal Ştiinţa Bacău (masculin) şi Dunărea Brăila (feminin) vor juca ambele manşe din turul doi al Cupei EHF pe teren propriu. Ştiinţa Bacău a intrat direct în turul doi al competiţiei, urmând să se dueleze cu suedezii de la Ystads IF, în 13 şi 14 octombrie, pe teren propriu. Ambele meciuri vor începe la ora 18.00. În aceeaşi fază va evolua şi HC Odorhei, cu Beşiktaş, în 13 octombrie, pe teren propriu şi în 20 octombrie în deplasare. La feminin, Dunărea Brăila va întâlni formaţia muntenegreană WHC Biseri, tot pe teren propriu, în 20 şi 21 octombrie, ambele meciuri fiind programate de la ora 11.00. Dacă va obţine calificarea mai departe, formaţia antrenată de Ioan Băban se va confrunta în turul 3 cu rusoaicele de la Kuban Krasnodar. În această fază va intra şi formaţia HC Zalău, care se va duela cu câştigătoarea din turul secund, dintre Valencia şi Valur.

Gol Stancu, gol Bicfalvi, gol Gigel Bucur!

Atacantul Bogdan Stancu (25 de ani) a marcat un gol în meciul pe care Orduspor l-a încheiat la egalitate, scor 1-1, vineri, în deplasare, cu echipa Karabukspor, în etapa a 7-a a campionatului Turciei. Stancu, titular, a marcat în minutul 67, el fiind la al doilea gol consecutiv, după ce săptămâna trecută a înscris şi la meciul cu Galatasaray. Internaționalul român a bifat, până în acest moment, șase meciuri pentru gruparea turcă, dintre care patru ca titular, în care a marcat trei goluri. Bine-i merge şi unui alt fostul jucător al Stelei, Eric Bicfalvi, care a marcat cel de-al treilea gol din acest sezon în campionatul Ucrainei. Bicfalvi a înscris pentru Volin Lutsk în partida câștigată în deplasare împotriva lui Metalurg Zaporizhya cu scorul de 3-0. Golul lui Bicfalvi a adus liniștea înainte de pauză pentru Volin, după ce mijlocașul român a dus scorul la 2-0 în minutul 40. De gol s-a „lipit” în weekend şi internaționalul Gigel Bucur, care a înscris unicul gol al partidei câştigate de Kuban Krasnodar în deplasare, cu scorul de 1-0, în faţa formaţiei Lokomotiv Moscova, în etapa a 11-a a campionatului Rusiei.Bucur, care a intrat pe teren în minutul 68, a marcat în minutul 71. În Franța, Mutu nu a marcat pentru Ajaccio, dar a avut o evoluție foarte apreciată în deplasarea de la OSC Lille.  Mutu a fost prima oară integralist la Ajaccio, în etapa a 8-a din Ligue 1, însă echipa sa a pierdut, 0-2, deși n-a jucat slab și a avut câteva șanse bune de a marca. Românul a fost în centrul majorității fazelor ofensive ale echipei sale, irosind și cea mai mare ocazie a corsicanilor, în minutul 67, când singur cu Landreau n-a reușit să-l învingă de la 12 metri. Românului i-a fost refuzat și un penalty în minutul 54, când lovitura liberă executată de el a fost respinsă cu mâna, în careu, de Pedretti.

Chivu, out o lună!

Tehnicianul echipei Internazionale Milano, Andrea Stramaccioni, a declarat, sâmbătă, că fundaşul Cristian Chivu a fost operat şi nu va reveni pe teren mai devreme de o lună, el dorind ca românul să fie la capacitate maximă. "A existat o mică intervenţie chirurgicală. Chivu a completat reabilitarea, dar nu cred că va putea reveni mai devreme de o lună. Vreau ca jucătorii să revină pe teren la 101% capacitate, pentru că trebuie să se simtă în siguranţă", a spus Stramaccioni. Potrivit site-ului oficial al clubului milanez, Chivu a fost operat, miercuri, la un deget de la piciorul drept. Românul a suferit o luxaţie la deget la începutul lunii august, la partida cu Hajduk Split, din play-off-ul Ligii Europa.

Nishikori scrie istorie la el acasă!

Kei Nishikori devine primul japonez ce reușește să se impună în turneul de la Tokyo. După ce l-a învins în semifinale fără drept de apel pe Marcos Baghdatis cu 6-2 6-2, jucătorul nipon s-a impus și în ultimul act în fața lui Milos Raonic. Favorit înaintea partidei părea canadianul, după evoluția incredibilă din semifinale, unde a reușit să îl învingă pe câștigătorul de la US Open, scoțianul Andy Murray. Lucrurile au stat altfel însă în finală. Niponul a închis tabela la 6-4, 3-6, 6-0! Ocupant al locului 17 înainte de acest turneu, niponul va urca în clasament și poate spera chiar la Turneul Campionilor dacă îşi menține forma bună arătată în ultima vreme.  De cealaltă parte, Raonic va ajunge până pe locul 13 în ierarhia ATP, la mai puțin de 200 de puncte de Top Ten.

Pițurcă are lotul făcut

Selecţionerul Victor Piţurcă a convocat, sâmbătă seară, un număr iniţial de cinci jucători din Liga I pentru meciurile cu Turcia şi Olanda, din preliminariile Cupei Mondiale din 2014. Lotul urma să fie definitivat după disputarea partidelor de aseară. Cei cinci jucători sunt Mircea Bornescu, Gheorghe Grozav (ambii Petrolul Ploieşti), Srgian Luchin, Dragoş Grigore (ambii Dinamo) şi Valerică Găman (FC Astra). Aceştia se vor prezenta în cantonamentul de la Centrul de Fotbal al FRF de la Mogoşoaia, alături de cvasitotalitatea stranierilor convocaţi anterior: Costel Pantilimon (Manchester City), Gabriel Tamaş (West Bromwich Albion), Dorin Goian (Spezia Calcio), Răzvan Raţ (Şahtior Doneţk), Răzvan Cociş (FC Rostov), Costin Lazăr (PAOK Salonic), Adrian Mutu (AC Ajaccio), Bogdan Stancu (Orduspor Kulubu) şi Ciprian Marica (Schalke 04). Reunirea oficială este programată astăzi la ora 12.00, la Centrul de Fotbal al FRF de la Mogoşoaia.

Trofeul Carpați rămâne acasă!

Naţionala de handbal feminin a României a câştigat, duminică, la Oradea, Trofeul Carpaţi, după ce a învins în meciul decisiv reprezentativa Ungariei, scor 26-20 (13-9). Principalele marcatoare ale României au fost Geiger şi Curea, ambele cu câte 6 goluri, în timp ce portarul Talida Tolnai a încheiat cu 16 intervenţii reuşite. Lotul A al României a acumulat trei victorii din trei partide, iar cu 6 puncte a câştigat cea de-a 45 ediţie a Trofeului Carpaţi. Pe locul doi s-a clasat Ungaria, urmată în clasament de Ucraina şi România B. Rezultatele complete sunt următoarele: România A-România B 37-25 (15-12), Ungaria-Ucraina 30-25 (19-10), România A-Ucraina 31-22 (17-10), Ungaria-România B 32-30 (16-15), România B-Ucraina 20-27 (10-14) şi România A-Ungaria 26-20 (13-9). Ziua de duminică a încheiat primul stagiu sub comanda noului antrenor al naţionalei, Gheorghe Tadici, care a convocat 32 de jucătoare, pentru a le testa în vederea formării echipei pentru turneul final al CE din luna decembrie. Următoarea reunire a naţionalei României este programată în 20 noiembrie, la Timişoara. Jucătoarele vor fi cantonate până în 1 decembrie, interval în care au programată şi o deplasare la Dortmund, pentru două meciuri amicale cu Germania. La turneul final al CE din Serbia, România va juca în grupa D, în ordine, cu Rusia (4 decembrie), cu Islanda (5 decembrie) şi cu Muntenegru (7 decembrie).

Înfrângere previzibilă în Slovacia

Decimați de accidentări, hocheiştii de la Corona Braşov au pierdut în mod previzibil jocul din deplasare cu HC Nove Zamky, partidă ce a contat pentru Liga Mol. Slovacii au controlat jocul de la un capăt la altul şi au închis tabela la 6-2 (2-0, 1-1, 3-1). Punctele braşovenilor au fost reuşite de finlandezul Juhamatti Hietamaki (27.32) şi Csanad Fodor (45.22). Duminică seară, băieții lui Greg Lindqvist au evoluat tot în deplasare, cu Ujpest Budapesta.

„Cim-boom”, doar remiză acasă!

Galatasaray Istanbul, adversara echipei CFR Cluj în grupa H a Ligii Campionilor, a remizat, sâmbătă, pe teren propriu, scor 1-1 (0-0), cu formaţia Eskişehirspor, în etapa a 7-a a campionatului Turciei. Golul echipei din Istanbul a fost înscris de Burak Yilmaz (foto), în minutul 59. Eskişehirspor a egalat prin Erkan Zengin, în minutul 89. CFR Cluj şi Galatasaray Istanbul fac parte din grupa H a Ligii Campionilor, alături de formaţiile Sporting Braga şi Manchester United. Echipa clujeană va întâlni formaţia din Istanbul în data de 23 octombrie, în deplasare, şi la 7 noiembrie, pe teren propriu.

Vettel câştigă în Japonia!

Pilotul german al echipei Red Bull, Sebastian Vettel, a câştigat Marele Premiu al Japoniei, a 15-a etapă a Campionatului Mondial de Formula 1, desfăşurată pe circuitul de la Suzuka. Vettel a fost urmat de brazilianul Felipe Massa (Ferrari) şi de japonezul Kamui Kobayashi (Sauber), ultimul aflat la primul podium din carieră, chiar în faţa propriilor suporteri. Pe locul patru s-a situat britanicul Jenson Button (McLaren-Mercedes), urmat de coechipierul său Lewis Hamilton, în timp ce finlandezul Kimi Raikkonen a fost al şaselea. Locurile 7-10 au fost ocupate în ordine de germanul Nico Hulkenberg (Force India), venezuelanul Pastor Maldonando (Williams), australianul Mark Webber (Red Bull) şi australianul Daniel Ricciardo (Toro Rosso). Liderul clasamentului piloţilor, spaniolul Fernando Alonso (Ferrari), a abandonat în urma unui accident produs în primul tur. Următoarea etapă va avea loc duminica viitoare, în Coreea de Sud, pe circuitul de la Yeongam.

Comentarii

Ultimă oră