Sari la conținut
sport-pe-scurt-30-septembrie

Game, Set, Match

Perechea Edina Gallovits-Hall/Elena Bovina (România/Rusia), cap de serie numărul 4, s-a calificat în finala probei de dublu din cadrul turneului de la Las Vegas, dotat cu premii în valoare totală de 50.000 de dolari. Gallovits-Hall şi Bovina au învins în semifinale, cu scorul de 6-3, 6-2, cuplul Nicole Rottmann/Lenka Wienerova (Austria/Slovacia). În finală, Edina Gallovits-Hall şi Elena Bovina vor întâlni perechea australiano-rusă Anastasia Rodionova/Arina Rodionova, cap de serie numărul 1. Perechea Florin Mergea/Philipp Marx (România/Germania), cap de serie numărul 4, a ratat calificarea în finala de dublu a turneului de la Orleans, dotat cu premii în valoare totală de 106.500 de euro. Mergea şi Marx au fost învinşi în semifinale, cu scorul de 6-4, 7-6 (7/2), de cuplul Xavier Malisse/Ken Skupski (Belgia/Marea Britanie), cap de serie numărul 1. Pentru accederea până în penultimul act al probei de dublu, românul şi germanul au obţinut 2.300 de euro şi 45 de puncte ATP.

Zidane vrea să antreneze

Tehnicianul echipei Real Madrid, Jose Mourinho, a declarat că Zinedine Zidane, director sportiv al formaţiei madrilene sezonul trecut, nu mai ocupă de două luni această funcţie, el dorind să devină antrenor. „Zidane s-a despărţit de noi acum două luni. Ne-a spus că îşi caută fericirea, un loc în care să fie mai fericit. A decis să devină antrenor", a spus Mourinho. Real Madrid anunţase, la sfârşitul lunii iulie, că Zinedine Zidane urmează să obţină diploma de antrenor. Pe de altă parte, din noiembrie 2011, francezul urmează cursuri de management sportiv la centrul de drept şi de economie a sportului de la Limoges. Fostul fotbalist are însă în continuare legături cu Real Madrid deoarece, conform unui acord cu clubul spaniol, el va oferi cursuri private tinerilor promiţători ai echipei de rezerve a grupării madrilene.

Niculescu, în turul doi

Jucătoarea de tenis Monica Niculescu, locul 47 WTA, s-a calificat în turul doi al turneului de la Beijing din China, dotat cu premii în valoare totală de 4.828.050 de dolari. Niculescu a învins-o în runda inaugurală, cu scorul de 6-2, 6-0, după o oră şi două minute, pe Lucie Safarova din Cehia, cap de serie numărul 16 şi poziţia 17 în ierarhia mondială. În turul doi, Monica Niculescu o va întâlni pe învingătoarea partidei dintre Jelena Jankovici (Serbia), locul 24 WTA, şi Andrea Petkovici (Germania), poziţia 62 în clasamentul mondial. Pentru calificarea în turul doi, Niculescu va primi 80 de puncte WTA şi un cec în valoare de 21.815 dolari.

De la U Cluj, în NBA

Fostul jucător al echipei U-Mobitelco Cluj din sezonul trecut, americanul Phil Jones, a semnat în NBA, cu Minnesota Timberwolves, urmând să aibă coechipieri celebri, printre care Andrei Kirilenko şi Ricky Rubio. Anunţul a fost făcut vineri noaptea de staful celor de la Minnesota, care au dezvăluit ultimele şase contracte semnate: Will Conroy, Mike Harris, Chris Johnson, Seth Tarver, Jermaine Taylor şi Phil Jones, ultimul fost jucător la formaţia clujeană în returul sezonului 2012-2013. „Nici nu ştiu dacă să râd sau ce să fac. Nu-mi vine să cred. Sigur că mă bucur, că am avut ochi buni şi după scoutingul făcut, l-am adus pe Phil Jones la Cluj. El a venit însă cu vreo 25 de kilograme în plus la acea vreme, adică în luna ianuarie, şi nu a avut timpul fizic să revină la forma care, iată, l-a dus acum până în NBA", a declarat antrenorul clujenilor Marcel Ţenter.

Pedrosa s-a impus la MotoGP

Pilotul spaniol Dani Pedrosa de la Honda, a câştigat Marele Premiu al Aragonului la MotoGP, pe circuitul Alcaniz. Pedrosa, care a înregistrat a patra victorie în acest sezon, i-a devansat pe compatriotul său Jorge Lorenzo (Yamaha) şi pe italianul Andrea Dovizioso (Yamaha) şi revine la 33 puncte de Lorenzo, liderul Campionatului Mondial. După 14 etape, în clasamentul general Jorge Lorenzo are 290 de puncte, fiind urmat de Pedrosa, cu 257, şi de australianul Casey Stoner (Honda), cu 186 puncte.

United vine cu vedetele

Antrenorul echipei Manchester United, Alex Ferguson, a declarat că va folosi jucătorii experimentaţi în meciul de marţi cu CFR Cluj, din etapa a II-a grupei H a Ligii Campionilor, care va fi tratat foarte serios, deoarece este o deplasare dificilă. „Nici vorbă să jucăm cu rezervele şi tinerii la Cluj, voi folosi jucătorii experimentaţi. CFR Cluj a învins-o pe Basel în ambele meciuri din play-off şi asta arată la ce nivel sunt. De asemenea, faptul că au câştigat la Braga spune ceva. Nu este o deplasare uşoară pentru noi şi tratăm acest meci foarte serios. În acest moment, ei au speranţe de calificare. Joacă acasă cu Manchester United, vor să obţină ceva din acest meci şi apoi sunt într-o postură favorabilă înaintea dublei cu Galatasaray", a spus Ferguson. Partida CFR Cluj - Manchester United, din etapa a II-a a grupei H a Ligii Campionilor, se va disputa marţi, de la ora 21.45, pe stadionul Dr. Constantin Rădulescu.

Patru goluri pentru Keşeru

Atacantul Claudiu Keşeru, care a înscris patru goluri în meciul câştigat de Angers, cu scorul de 4-0, în faţa formaţiei Le Mans, a calificat seara de vineri drept una „de vis", precizând că nu a mai reuşit anterior o astfel de performanţă. „Am reuşit pentru prima dată în carieră să înscriu patru goluri într-un meci. Nu reuşisem anterior nici măcar o triplă. Să înscriu patru goluri este o adevărată încântare şi este o seară de vis. Am obţinut o serie de rezultate foarte bune, dar este abia etapa a IX-a", a spus Keşeru. Keşeru a marcat în minutele 28, 38, 73 şi 90. În urma acestui rezultat, Angers ocupă primul loc în liga secundă, cu 18 puncte.

Românii marchează în Turcia

Atacantul Bogdan Stancu a marcat un gol în meciul pe care Orduspor l-a câştigat pe teren propriu, în faţa echipei Galatasaray Istanbul, adversara echipei CFR Cluj în grupa H a Ligii Campionilor, în etapa a VI-a a campionatului Turciei. Stancu, titular, a marcat în minutul 66, fiind înlocuit în minutul 76. Celălalt gol al echipei Orduspor a fost înscris de Hasan Kabze '8. Şi fotbalistul echipei Karabukspor, Florin Cernat, a înscris un gol în meciul câştigat în deplasare, cu scorul de 3-1, în faţa formaţiei Akhisar Belediyespor, în etapa a VI-a a campionatului Turciei. Cernat, care a jucat până în minutul 89, a marcat în minutul 39. Celelalte goluri ale învingătorilor au fost înscrise de Lualua şi Parlak. Pentru gazde a marcat Eren. Karabukspor ocupă locul 10 în clasamentul campionatului turc, cu 7 puncte, în timp ce liderul Galatasaray are 13 puncte.

„Bursucul” a bătut liderul

Echipa Dinamo Moscova, antrenată de Dan Petrescu, a învins, duminică, în deplasare, cu scorul de 2-0 (1-0), formaţia ŢSKA Moscova, într-un meci din etapa a X-a a campionatului rus. Mijlocaşul Adrian Ropotan a jucat până în minutul 63 la Dinamo Moscova şi a primit un cartonaş galben în prima repriză. Golurile învingătorilor au fost marcate de Dzsudzsak '38 şi Kokorin '51. ŢSKA Moscova, liderul campionatului rus, a jucat în inferioritate numerică, după eliminarea lui Dzagoev.

Torje, decisiv pentru Granada

Mijlocaşul Gabriel Torje a marcat un gol şi a scos un penalti în partida pe care echipa sa, Granada, a câştigat-o duminică, pe teren propriu, cu scorul de 2-1 (2-1), în faţa formaţiei Celta Vigo, în etapa a VI-a a campionatului Spaniei. Torje a scos un penalti în minutul 11, transformat de Siqueira, şi a înscris în minutul 17 golul de 2-0. Internaţionalul român a primit un cartonaş galben în prima repriză şi a fost schimbat în minutul 61. Golul oaspeţilor a fost marcat de Iago Aspas.

Comentarii

Ultimă oră