Sari la conținut
sport-pe-scurt-27-iunie

U. Craiova, evacuată de pe Oblemenco

Autorităţile locale din Craiova au evacuat, joi dimineaţă, gruparea Universitatea Craiova, patronată de Adrian Mititelu, de la Stadionul Ion Oblemenco, sub supravegherea poliţiei. Adrian Mititelu a fost prezent la stadion însă nu a putut împiedica acţiunea de evacuare. „Este o acţiune abuzivă. Eu eram în litigiu şi nu puteam fi evacuat. Eu am făcut atâtea pentru acest stadion. Voi continua să mă lupt pentru dreptate. Voi ajunge de jos, din liga a IV-a, şi voi redeveni puternic, chiar dacă va trebui să ajung în pribegie”, a declarat Adrian Mititelu. Primăria Craiova şi-a retras sprijinul acordat lui Mititelu, pentru că acesta nu a reuşit să înscrie echipa în Liga a II-a şi autorităţile locale susţin acum un proiect de crearea a unei echipe de fotbal în cadrul clubului sportiv CS Universitatea Craiova. Fostul internaţional Rodion Cămătaru a declarat că bazele unei asocieri între primărie şi CS Universitatea Craiova au fost stabilite în cadrul unei întâlniri şi că noua echipă va fi finanţată de un om de afaceri. La sfârşitul săptămânii trecute, preşedintele FRF, Mircea Sandu, a declarat că are informaţii că se „mişcă ceva” la Craiova. „Există viitor pentru Universitatea Craiova. Am văzut că se mişcă ceva cu domnul Stroe, cu Primăria, cu Pavel Badea... m-aş bucura ca Universitatea Craiova să se înscrie anul acesta în Liga a II-a, acolo unde are drept să participe. Nu avem nicio cerere de înscriere. Au timp până pe 15 iulie să se înscrie”, a spus oficialul federaţiei.

Halep a pierdut la Wimbledon

Jucătoarea Simona Halep, locul 32 WTA, a fost învinsă cu scorul de 6-2, 1-6, 6-0, de sporiva chineză Na Li, locul 6 WTA, în turul doi al turneului de la Wimbledon, după un meci care a durat o oră şi 25 de minute. Halep a acuzat dureri la spate şi a cerut ajutorul fizioterapeutului după ce a pierdut primul set cu 2-6. Ea a reuşit să revină pe teren şi s-a distanţat la 3-0 în setul doi. La acest scor a cerut din nou ajutorul fizioterapeutului, apoi încă o dată la 5-0. Românca a câştigat setul cu 6-1, dar în decisiv nu a putut să ţină ritmul impus de adversară. Simona Halep a mers la Londra după ce a câştigat zece partide la rând, în două săptămâni, care i-au adus două trofee în palmares, la Nurnberg şi 's-Hertogenbosch. Ea a păşit cu dreptul şi pe iarba de la All England Club, calificându-se în turul secund. Însă Halep nu a put trece de Na Li, punând capăt unei serii impresionate de 11 victorii consecutive. La Wimbledon, jucătoarea română va primi la simplu un premiu în valoare de 44.500 de euro.

Va fi greu în Ligă

Vicecampioana României la handbal feminin, HCM Baia Mare, a fost repartizată în grupa 3 din turul doi preliminar al Ligii Campionilor, cu echipele daneze Team Holstebro şi Viborg HK, dar şi cu câştigătoarea dintre Dalfsen (Olanda) şi Muratpaşa (Turcia), din turul I, potrivit tragerii la sorţi de la Viena. Echipa băimăreană a făcut parte din prima urnă valorică la tragerea la sorţi. Conform regulamentului, meciurile se vor juca în sistem semifinale şi finale. În grupa 3, în semifinale, HCM Baia Mare va juca împotriva danezelor de la  Viborg HK. Câştigătoarea finalei se va califica în faza grupelor preliminare. În această fază ar fi urmat să evolueze direct şi Oltchim Râmnicu Vâlcea, campioana României, care s-a retras însă din competiţie, din cauza problemelor financiare.

Învinsă de o bunică de 42 de ani

Jucătoarea de tenis Alexandra Cadanţu (87 WTA) a ratat calificarea în turul trei la Wimbledon, al treilea turneu de Grand Slam al anului, după ce a fost învinsă de sportiva japoneză Kimiko Date-Krumm, în vârstă de 42 de ani, 84 WTA. Kimiko Date-Krumm, care va împlini 43 de ani în septembrie, s-a impus cu scorul de 6-4, 7-5, la capătul unui meci care a durat o oră şi 25 de minute. Alexandra Cadanţu era ultimul reprezentant al României în turneele de simplu de la Wimbledon.

Isco e al Realului

Preşedintele clubului Real Madrid, Florentino Perez, a declarat că a ajuns la un acord pentru transferul mijlocaşului Isco de la Malaga. „Am ajuns al un acord cu clubul şi cu jucătorul. Isco va fi prezentat săptămâna viitoare, nu a efectuat încă vizita medicală”, a declarat Perez. Presa spaniolă vehiculează suma de 30 de milioane de euro pentru achiziţionarea lui Isco, în vârstă de 21 de ani. Transferul jucătorului campion european de tineret cu naţionala Spaniei va fi primul efectuat de noul antrenor al madrilenilor, Carlo Ancelotti.

Borussia Dortmund îl vrea pe Mkhitarian

Vicecampioana Germaniei, Borussia Dortmund, a înaintat o ofertă de 23 de milioane de euro pentru mijlocaşul armean al echipei Şahtior Doneţk, Henrich Mkhitarian, a anunţat directorul general al clubului pregătit de Mircea Lucescu, Sergei Palkin. „Dortmund ne-a contactat, înaintându-ne o ofertă de 23 de milioane de euro pentru jucător”, a spus Palkin. Bild a anunţat că Şahtior a solicitat 30 de milioane de euro în schimbul lui Mkhitarian. Armeanul, în vârstă de 24 de ani, autor a 25 de goluri în 29 de partide în prima ligă ucraineană în sezonul trecut, se află şi în atenţia clubului englez Liverpool. Potrivit agenţiei ruse Itar-Tass, jucătorul se află deja la Londra. Dortmund, care a eliminat pe Şahtior în sferturile de finală ale Ligii Campionilor, caută un conducător de joc pentru a compensa plecarea lui Mario Gotze la Bayern Munchen.

Comentarii

Ultimă oră