Sari la conținut
sport-pe-scurt-21-august

Oltchim în formulă completă Preşedintele echipei Oltchim, Petre Berbecaru, a declarat că gruparea vâlceană are cel mai bun lot din istorie, devenind foarte greu de învins. „E drept că Oltchim a avut mereu loturi valoroase, dar gândiţi-vă că până acum câţiva ani nu reuşeam să ne calificăm mai departe de faza grupelor Ligii Campionilor. În acest sezon, cred că putem câştiga trofeul. Spun asta pentru că am fost la un pas să jucăm o nouă finală şi în sezonul trecut. Dacă ţineam de cele 7, 8 goluri avans pe care le-am avut în turul cu Gyor, dacă o aveam în retur pe Marija Jovanovic, eu cred că jucam ultimul act. Acum cred că avem cea mai bună echipă din istorie. Stăm bine pe toate posturile şi Oltchim va fi o echipă nu greu, ci foarte greu de învins, fie că vom juca pe propriul teren, fie că o vom face în deplasare", a declarat oficialul echipei vâlcene. Pentru prima dată în această pauză competiţională, campioana României la handbal feminin, Oltchim Râmnicu Vâlcea, s-a antrenat în efectiv complet. Sub comanda tehnicienilor Jakob Vestergaard, Steluţa Luca şi Mette Klit, au ajus şi cele şase handbaliste care au jucat la Olimpiadă: Peneau, Bulatovic, Navarro, Vetkova, Leynaud şi Jovanovic dar şi Ionela Gâlcă, revenită după ce a născut.
Debut nefericit Mijlocaşul Gabriel Torje a debutat într-un meci oficial la Granada, el intrând pe teren în minutul 77 al meciului cu Rayo Vallecano, pierdut în deplasare, scor 0-1, în prima etapă a campionatului Spaniei. Torje, împrumutat de la Udinese în această vară, l-a înlocuit pe Orellana. Unicul gol al meciului a fost marcat de Trashorras, în minutul 90+3 dintr-o lovitură liberă acordată după un fault a lui Torje.
Rapidul scapă de jucători Acţionarul FC Rapid, George Copos, a declarat că gruparea giuleşteană se va despărţi de câţiva jucători după ratarea calificării în play-off-ul Ligii Europa, precizând că vor fi cedaţi definitiv sau sub formă de împrumut cei care nu au şanse să prindă lotul de optsprezece. „Zilele acestea încercăm să transferăm jucători de la Rapid către alte echipe, jucători care nu au şanse să prindă lotul de optsprezece. Pentru că este păcat, sunt jucători buni şi, dacă nu au şanse să joace, ies din circuit. Lotul de 30 de jucători este prea mare, el a fost pregătit pentru o participare a echipei în mai multe competiţii. Dar acum, că am ieşit din Liga Europa, ne vom despărţi de câţiva. Trebuie să îi lăsăm să plece ca să joace", a spus Copos. Ratarea participării în grupele Ligii Europa a adus un deficit de 3 milioane de euro la bugetul clubului, susţine acţionarul rapidist. „Sunt dezamăgit de faptul că am ratat calificarea în grupele Ligii Europa. Acum avem un minus de 3 milioane de euro la buget şi nu ştiu de unde vom face rost de aceşti bani. Este o problemă pe care trebuie să o rezolvăm, pentru că aceşti bani urmau să vină din participarea în grupe", a spus oficialul clubului giuleştean.
Vrea o victorie cu Inter FC Vaslui se află în faţa unui meci extrem de important, vor juca împotriva celor de la Inter Milano în playoff-ul pentru calificarea în grupele Europa League. Adrian Porumboiu spune că pentru jucătorii săi va fi un consum imens de energie şi dacă ar fi pus să aleagă între o victorie cu Inter şi una cu Steaua, ar alege una împotriva italienilor. „Când joci în faţa unei echipe precum Inter consumul este unul imens, atât înainte cât şi după partidă. Aş alege o victorie cu Inter în faţa uneia cu Steaua. Nu se pune problema să băgăm echipa secundă împotriva italienilor pentru a odihni unii jucători pentru meciul cu Steaua" a spus Adrian Porumboiu. Patronul moldovenilor nu l-a uitat pe Adailton, jucător care ar putea reveni la Vaslui, şi a vorbit despre situaţia lui Costin Curelea, una destul de neclară în acest moment. „Sunt convins că Adailton va reveni la Vaslui. Pe Curelea nu se ştie dacă îl vom vedea la Vaslui, mai avem de pus unele detalii  la punct cu domnul Şiman. E greu să faci ceva durabil pe un termen atât de scurt", a mai spus finanţatorul Vasluiului.
Blitz Krieg cu FRF Ion Crăciunescu crede că în procent de 99,99 % va câştiga procesul cu FRF, care va avea loc la Râmnicu Vâlcea, el intenţionând să acţioneze în instanţă forul fotbalistic după decizia Comitetului Executiv de a i se lua prerogativele de preşedinte al CCA. „Azi mi-au dat o nouă adresă prin care mi-au luat toate prerogativele. Am fost anunţat că nu mai am niciun fel de atribuţii la CCA timp de 45 de zile şi că trebuie să predau gestiunea. Decizia aparţine Comitetului Executiv. Am tot respectul pentru funcţia pe care o ocupă Mircea Sandu, dar dânşii să nu-şi închipuie că sunt mai presus de legile sau de Constituţia României. Nu am să stau cu mâinile în sân şi am să-i acţionez în instanţă. Va fi un blitz krieg (război rapid) pe care îl voi câştiga în proporţie de 99,99 %. Procesul va avea loc la Râmnicu Vâlcea, unde am domiciliul", a declarat Ion Crăciunescu.

Comentarii

Ultimă oră