Sari la conținut
sport-pe-scurt-12-septembrie-

6 din 6 pentru Piţi


Echipa naţională a României a învins, dar nu a convins. Pe Arena Naţională, tricolorii au trecut cu 4-0 de reprezentativa Andorrei, în cel de-al doilea meci susţinut în grupa D a preliminariilor Cupei Mondiale din 2014. România a deschis scorul în minutul 29,prin Torje, care a şutat din prima de la 14 metri lateral dreapta la colţul lung. Cu un minut înainte de pauză, Costin Lazăr a înscris şi el cu un şut de la 22 de metri. România a evoluat modest în actul secund şi golul de 3-0 a venit doar în minutul 90+1: Găman a plasat o lovitură de cap, mingea a lovit bara, însă aceasta a ricoşat din spatele portarului Gomes în poartă. Scorul final a fost stabilit de Alexandru Maxim, în minutul 93: şut la colţul scurt, după o frumoasă acţiune personală. Fără să convingă, România a trecut de Andorra cu 4-0 şi adună 6 puncte din primele două partide din campania de calificare pentru mondialul din 2014.


Calificări la Mondiale


Rezultatele complete înregistrate în jocurile disputate marţi în Europa, sunt următoarele: Grupa A: Serbia-Ţara Galilor 6-1, Belgia-Croaţia 1-1, Scoţia-Macedonia 1-1; Grupa B: Bulgaria - Armenia 1-0, Italia - Malta 2-0; Grupa C: Suedia - Kazahstan 2-0, Austria - Germania 1-2; Grupa D: România - Andorra 4-0, Turcia - Estonia 3-0, Ungaria - Olanda 1-4; Grupa E: Cipru - Islanda 1-0, Norvegia - Slovenia 2-1, Elveţia - Albania 2-0; Grupa F: Israel - Rusia 0-4, Irlanda de Nord - Luxemburg 1-1, Portugalia - Azerbaidjan 3-0; Grupa G: Slovacia - Liechtenstein 2-0, Bosnia-Herţegovina - Letonia 4-1, Grecia - Lituania 2-0; Grupa H: San Marino - Muntenegru 0-6, Polonia -Moldova 2-0, Anglia - Ucraina 1-1; Grupa I: Georgia - Spania 0-1, Franţa - Belarus 3-1.


Ultimii în calificări


Echipa naţională de baschet masculin a României a fost învinsă la Sibiu, de reprezentativa Letoniei, scor 77-85, în ultimul meci din grupa D a preliminariilor Campionatului European din 2013, încheind pe ultimul loc. Silvăşan – cu 19 puncte reuşite, a fost principalul marcator al tricolorilor. După opt meciuri, România încheie grupa pe locul cinci, ultimul, cu nouă puncte, din 16 posibile. Din grupa D, Bosnia şi Georgia au obţinut calificarea la turneul final.


Piţi e realist


Selecţionerul Victor Piţurcă a afirmat că deşi îşi doreşte şase puncte în meciurile cu Turcia şi Olanda, s-ar mulţumi şi cu trei. „Pentru noi era foarte bine să nu câştige turcii, aşa ne aşteaptă un meci teribil la Istanbul. E foarte bine că Olanda a bătut în Ungaria. Eu îmi propun şase puncte în aceste două meciuri. Dacă o să câştigăm trei tot e bine, iar dacă vor fi doar două, iarăşi e foarte bine. Am spus-o şi o mai repet, suntem outsideri în aceste două meciuri. Ăsta este adevărul, suntem sub valoarea lor, chiar dacă nouă românilor ne place să ne dăm mari", a spus Piţurcă.


Game, Set, Match


Jucătoarele de tenis Alexandra Cadanţu şi Irina Camelia Begu s-au calificat în sferturile de finală ale turneului de la Taşkent din Uzbekistan, dotat cu premii în valoare totală de 220.000 de dolari. Cadanţu, cap de serie numărul 5 şi locul 85 WTA, a învins-o, în turul doi, cu scorul de 1-6, 6-3, 6-3, după două ore şi opt minute, pe Sabina Şaripova din Uzbekistan. În sferturile de finală, Alexandra Cadanţu o va întâlni pe Eva Birnerova din Cehia. Begu a trecut, în turul doi, cu scorul de 6-4, 6-1, după o oră şi 48 de minute, de Alize Cornet din Franţa, cap de serie numărul 3 şi poziţia 49 în ierarhia mondială. În sferturile de finală, Irina-Camelia Begu o va întâlni pe învingătoarea partidei dintre Galina Voskoboeba (Kazahstan) şi Anna Şakvetadze (Rusia). Pentru calificarea în sferturile de finală, Begu şi Cadanţu vor primi câte 70 de puncte WTA şi câte un cec în valoare de 5.340 de dolari.


Grupă grea


Echipa naţională de polo a României va evolua în grupa C a Ligii Mondiale, ediţia 2012-2013, alături de reprezentativele Italiei, Rusiei şi Ungariei, a anunţat forul internaţional de profil. Liga Mondială 2012-2013 va începe în 31 octombrie, România debutând pe teren propriu cu Ungaria, formaţie revenită în această competiţie după o absenţă de cinci ani. Componenţa celorlalte două grupe este următoarea: Croaţia, Grecia, Turcia, Muntenegru (grupa A), respectiv Spania, Germania, Serbia şi Macedonia (grupa B). Macedonia nu a confirmat încă oficial participarea.


Becali îl vrea pe Maxim


Prestaţia senzaţională a lui Alexandru Maxim din ultimele 10 minute ale partidei România-Andorra (4-0) l-a entuziasmat inclusiv pe patronul stelist Gigi Becali, care nu ascunde faptul că l-ar vrea în Ghencea pe mijlocaşul de la Pandurii. Totuşi, şeful roş-albaştrilor rămâne rezervat în privinţa jucătorului, într-un acces de fair-play. „Maxim e un jucător care trebuie să fie la Steaua. Dacă putem să-l luăm, îl luăm. Dacă nu, nu. Eu îl ştiam de mai demult. Jucătorii mari se văd în meciurile cu presiune. Şi el a avut presiune aseară pentru că era meciul lui de debut. A dat gol. Pentru el vom discuta la iarnă, nu se pune problema acum. Ca să nu apară discuţii. Că avem meci direct, au trei puncte avans", a spus Becali.

Comentarii

Ultimă oră