Sari la conținut
sport-pe-scurt-10-septembrie

Înfrîngere pentru Corona, la handbal

În runda a doua a Ligii Naţionale de hanbal feminin, echipa Corona Braşov a pierdut meciul în deplasare cu Dunărea Brăila cu 30-26 (17-12).

Constanţa, din nou în grupe

Echipa HCM Constanţa a învins cu scorul de 26-21 formaţia slovacă Tatran Presov, în finala turneului preliminar ce s-a desfăşurat în Sala Sporturilor din Constanţa, şi s-a calificat în grupele Ligii Campionilor la handbal masculin. HCM Constanţa va evolua în grupa B a Ligii Campionilor, alături de THW Kiel - campioana Europei, Atletico Madrid - vicecampioana Europei, MKB Veszprem, Celje Pivovarna şi IK Savehof.

Oltchim se poate desfiinţa!?

Situaţie dramatică pentru echipa de handbal Oltchim care este în pragul desfiinţării. În sezonul în care Oltchim şi-a făcut, teoretic, cel mai bun lot din istorie, clubul a intrat într-o situaţie fără precedent. Combinatul chimic, sponsorul principal, se pregăteşte de privatizare şi a sistat pentru moment finanţarea echipei de handbal. Astfel, Vâlcea, favorită la câştigarea Ligii Campionilor, a rămas fără bani înaintea debutului în Europa. Mişcările sociale de pe platforma Oltchim din urmă cu câteva zile l-au determinat pe managerul general Constantin Roibu să demisioneze. „SC Oltchim nu mai poate susţine financiar echipa, nu mai poate aloca fonduri. Avem asigurate salariile pentru august, dar pentru septembrie trebuie găsiţi alţi sponsori. În următoarele 3-4 luni, Combinatul nu mai poate da bani, iar în situaţia în care vine un acţionar care nu este interesat să îşi facă publicitate prin echipa de handbal, nu ne putem baza pe această susţinere nici după lunile de care vorbeam”, a declarat Roibu. Roibu nu a exclus varianta ca gruparea să fie mutată şi la Bucureşti dacă Primăria Generală va dori acest lucru sau să fie cedată gratis oricărui investitor. „Dacă nu vom avea bugetul necesar, nu vom începe Liga Campionilor şi le vom lăsa pe fete să se transfere la alte echipe unde să poată juca. Vom fi total corecţi faţă de ele”, a mai spus Constantin Roibu.

Serena a triumfat acasă

Jucătoarea americană de tenis Serena Williams, cap de serie numărul 4, a câştigat turneul de la US Open, ultimul de Grand Slam al anului. Williams a învins-o, în finală, cu scorul de 6-2, 2-6, 7-5, după două ore şi 18 minute, pe bielorusa Victoria Azarenka, ocupanta primului loc în clasamentul mondial. Aceasta a fost cea mai lungă finală de la US Open după cea din 1981. Serena Williams, în vârstă de 31 de ani, a cucerit al 15-lea titlu de Grand Slam şi al patrulea la US Open, după cele din 1999, 2002 şi 2008. Williams este a treia jucătoare care a realizat tripla Wimbledon-Jocurile Olimpice-US Open, după Steffi Graf (1988) şi sora sa Venus Williams (2000). Cu cele 15 titluri de Grand Slam câştigate în carieră, Serena Williams se află la trei succese în urma sportivelor americane Martina Navratilova şi Chris Evert. Australianca Margaret Court a cucerit 24 de titluri de Grand Slam, aflându-se pe primul loc în această ierarhie. Finala masculină s-a disputat târziu în noapte, între sârbul Novak Djokovic şi britanicul Andy Murray.

Game, Set, Match

Jucătoarea de tenis Sorana Cîrstea a urcat şase poziţii şi se află pe locul 32, cu 1.591 de puncte, în ierarhia WTA, devenind cea mai bine clasată sportivă din România. Între primele 100 de sportive mai figurează patru românce. Monica Niculescu a coborât 14 poziţii şi se află pe locul 47, Simona Halep este pe 50, iar Alexandra Cadanţu ocupă poziţia 85. Ultima româncă din Top 100, Irina-Camelia Begu este pe 87. La dublu, Monica Niculescu este pe locul 34, iar Irina-Camelia Begu se află pe poziţia 42. Primele trei locuri din clasamentul WTA sunt ocupate în ordine de Victoria Azarenka din Belarus, de rusoaica Maria Şarapova şi de poloneza Agnieszka Radwanska.

Comentarii

Ultimă oră